13.4 C
Constanța
luni, 27 mai 2024

Ce vinuri alegem pentru masa de Paște?

spot_img

Trebuie citit

spot_img

Vinul potrivit evidențiază mâncarea și, în același timp, ceea ce avem în farfurie subliniază o calitate a vinului. Preparatele din miel merg foarte bine asociate cu vinuri roșii, catifelate, cu arome de fructe roșii și negre, iar vinul alb îl asociem perfect cu drobul.

Somelierul Mihai Ionescu a vorbit, în cadrul rubricii „Ce vin bem?“, despre un vin alb de aproape un deceniu, Mirachi – Sauvignon Blanc. Vinul are un aspect limpede, de un auriu luminos, cu nuanțe verzui, și te îmbie cu aromele proaspete de fructe și cu valențe de flori de soc. Percepția inițială este plăcută și echilibrată, cu gust puternic de citrice și fructe verzi.

„Vorbim despre un Sauvignon Blanc de la Crama Histria și este din anul 2015. L-am adus din colecția personală, are 12,5% alcool. Mie mi-au plăcut întotdeauna vinurile dobrogene, iar Mirachi în mod special, pentru că este făcut la Histria, iar Histria are o tradiție de a face vinuri cu drojdie sălbatică, ceva ce nu întâlnim atât de des. Drojdia sălbatică reprezintă bacteriile care se află pe strugure.

Culoarea vinului îmi place, avem un miros foarte franțuzesc, iar în gust simțim multă miere și mult soc. Vinul alb îl putem asocia cu un drob, iar un vin roșu îl putem combina cu un miel la tavă ori alte preparate tradiționale. Rose-ul îl asociem cu o gamă mai largă de preparate. Găsiți vinurile acestea la noi, la Crama Tohani“, a precizat Mihai Ionescu.

Întregul articol AICI.

spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri