37.4 C
Constanța
luni, 15 iulie 2024

„Dor de Cânt Românesc”, la Cumpăna

spot_img

Trebuie citit

În data de 30 mai 2024, în cadrul Casei de Cultură din comuna Cumpăna, județul Constanța s-a desfășurat Concursul de Interpretare a celei de-a XVII-a ediții a Festivalului – Concurs Național de Folclor pentru Tineri Interpreți „Dor de Cânt Românesc”.

„Inițiat în anul 2004 de către Primăria și Consiliul Local al comunei Cumpăna, continuăm să păstrăm vie comoara strămoșească prin susținerea și organizarea acestui festival care valorifică autenticitatea culturală a românului și contribuie la conservarea și promovarea valorilor și tradițiilor naționale”, informează reprezentanţii administraţiei locale cumpănene.

Pe scena Casei de Cultură din comuna Cumpăna și-au dat concursul 49 de tineri interpreți cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, din toate zonele țării. Repertoriul acestora (doină/ baladă + piesă cu acompaniament orchestral) a pus în valoare specificul zonei etnofolclorice pe care o reprezintă, iar interpretarea cântecelor alese a dezvăluit publicului noi talente.

Taraful „Frații Năstase” sub bagheta maestrului dirijor Cristian Năstase a oferit acompaniamentul muzical pe toată durata evenimentului.

Concurenții și-au demonstrat talentul în încercarea de a se ridica la standardele de exigență ale juriului format din profesioniști ai folclorului românesc: Elise STAN, președintele juriului, Doina-Virginia IŞFĂNONI, Daniela-Roxana GIBESCU, Nicoleta-Elena POPA, Valentin MARIN.

Această zi de festival a fost presărată cu recitaluri ale câștigătorilor edițiilor anterioare: Flavia COCHIRLEANU, Vasia OPREA, dar și Ștefania LUZINSCHI. Evenimentul a fost prezentat de Ionuț DULGHERIU (Radio Doina).

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri