29.4 C
Constanța
luni, 15 aprilie 2024

„Prințul moștenitor al Arabiei Saudite este un criminal psihopat, care a vrut să-l ucidă pe fostul rege!”

spot_img

Trebuie citit

Prințul moștenitor saudit, Mohamed Bin Salman, cunoscut sub numele de MBS, a vrut să îl ucidă pe fostul rege, Abdullah bin Abdulaziz Al-Saud, pentru a elibera tronul pentru propriul său tată, potrivit fostului ofițer superior de informații al Riadului, Saad Al-Jabri, care a divulgat detaliile în timpul unui interviu senzațional acordat programului de televiziune american 60 Minutes.

Al-Jabri, care trăiește în exil în Canada din 2017, l-a descris pe prințul moștenitor ca fiind un “psihopat, ucigaș, în Orientul Mijlociu, cu resurse infinite, care reprezintă o amenințare pentru poporul său, pentru americani și pentru planetă”.
Jabri a declarat că MBS i-a spus lui Mohammed Bin Nayef (fost prinț moștenitor) în 2014, cu un an înainte ca monarhul să moară la vârsta de 90 de ani: “Vreau să îl asasinez pe regele Abdullah. Primesc un inel otrăvit din Rusia. Este suficient pentru mine doar să dau mâna cu el și va fi gata”.
Un aliat apropiat al lui Bin Nayef, Al-Jabri a fugit din regat în urma unei “lovituri de stat blânde” în urma căreia MBS l-a înlocuit pe vărul său mai mare în funcția de prinț moștenitor.
De la înlăturarea lui Bin Nayef din funcția de prinț moștenitor, au fost exprimate îngrijorări cu privire la siguranța acestuia.
Al-Jabri a susținut că viața sa a fost amenințată din cauza informațiilor pe care le deține despre MBS, inclusiv a comentariilor acestuia cu privire la dorința de a-l ucide pe fostul rege.
Se pare că amenințarea la adresa defunctului rege a fost luată în serios, iar Al-Jabri știe de existența a două copii ale înregistrării conversația privind uciderea regelui Abdullah, precum și de localizarea acestora.
La începutul acestei luni, vânătoarea desfășurată de Arabia Saudită după fostul său înalt oficial de informații a ajuns în insula Malta, deschizând un nou front în disputa internațională dintre criticul exilat și prințul moștenitor.
Al-Jabri este acuzat de deturnare de fonduri de stat și fraudă. El a negat acuzațiile.
Al-Jabri a vorbit despre situația dificilă în care se află cei doi copii mai mici ai săi, care au fost arestați și se află în închisoare în Arabia Saudită, în ceea ce este considerat în general ca o încercare de a-l forța pe tatăl lor să se întoarcă în țară.
“Trebuie să vorbesc. Fac apel la poporul american și la administrația americană să mă ajute să îi eliberez pe acești copii și să le refac viața”, a declarat Al-Jabri.
Deși trăiește în exil, Al-Jabri a declarat că „se așteaptă să fie ucis într-o zi, pentru că acest tip nu se va odihni până nu mă va vedea mort”.

Anima News

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri