34.4 C
Constanța
duminică, 14 iulie 2024

Universitatea Ovidius din Constanța: Conferință de finalizare a proiectului „Alianța Transfrontalieră pentru o agricultură verde și inteligentă din punct de vedere climatic în Bazinul Mării Negre” (AGREEN)

spot_img

Trebuie citit

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) găzduiește joi, 4 mai 2023, de la ora 10.00, conferința finală de diseminare a proiectului „Alianța Transfrontalieră pentru o agricultură verde și inteligentă din punct de vedere climatic în Bazinul Mării Negre” (AGREEN).

Evenimentul va avea loc în Sala P23 din campusul universitar – Corp B (Aleea Universității, nr.1). Alături de echipa de proiect, la conferință vor participa reprezentanții Facultății de Științe ale Naturii și Științe Agricole (FSNSA) și ai asociațiilor profesionale din domeniul agricol, ai administrațiilor locale, fermieri, studenți și masteranzi.

Conferința face parte din activitățile desfășurate în cadrul consorțiului AGREEN, cu scopul de a construi capacități pentru crearea de rețele și transferul transnațional de cunoștințe pentru stabilirea unei agriculturi inteligente din punct de vedere climatic și menținerea unor rate mai ridicate de împlinire economică și socială.

„În cadrul manifestării vor fi prezentate realizările proiectului, principalele activități desfășurate, precum și posibilitățile de continuare și valorificare a rezultatelor proiectului AGREEN. Totodată, conferința prevede și un eveniment de brainstorming, în care invitații vor prezenta idei de bună practică în agricultura inteligentă din punct de vedere climatic”, precizează prof. univ. dr. Liliana Panaitescu, directorul de proiect din partea UOC.

Participanții la întâlnire vor avea acces gratuit la platforma online a proiectului și posibilitatea de a primi, la cerere, materialele Cursului de formare „Antreprenoriat pentru Agricultură inteligentă climatică în Bazinul Mării Negre”, care este disponibil sub formă de Manual, publicat pe site-ul proiectului – https://agreen-project.eu/. De asemenea, cursul este prezentat în limba română sub formă de resurse educaționale deschise și integrat în Platforma Internet AGREEN. 

Proiectul „Alianța transfrontalieră pentru o agricultură verde și inteligentă din punct de vedere climatic în bazinul Mării Negre” (AGREEN) a reușit să construiască capacități de rețea pentru schimbul de cunoștințe și bune practici, precum și pentru transferul transnațional de cunoștințe, pentru a intensifica efortul de stabilire în viitor a unei agriculturi climatice inteligente.

Totodată, AGREEN promovează conceptul de agricultură durabilă din punct de vedere climatic, ca o abordare care ajută la orientarea acțiunilor necesare transformării și reorientării sistemelor agricole, pentru a sprijini în mod eficient dezvoltarea și pentru a asigura securitatea alimentară într-un climat în schimbare.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri