17.4 C
Constanța
duminică, 19 mai 2024

Cum se folosesc containerele galbene?!

spot_img

Trebuie citit

spot_img

Pentru că sunt persoane care nu s-au familiarizat cu utilizare containerelor galbene pentru colectarea deșeurilor reciclabile, am revenit cu o serie de informații care să rezolve această situație.

• Containerul de culoare galbenă este prevăzut cu o fantă prin care puteți introduce doar deșeuri reciclabile. De menționat că 𝗱𝗲ș𝗲𝘂𝗿𝗶𝗹𝗲 𝗿𝗲𝗰𝗶𝗰𝗹𝗮𝗯𝗶𝗹𝗲 trebuie 𝘀𝘁𝗿𝗶𝘃𝗶𝘁𝗲 (plastic și metal) sau 𝘁ă𝗶𝗮𝘁𝗲 (carton) înainte de a fi introduse în container.

• Nu folosiți saci de capacități foarte mari! Sacul în care depozitați deșeurile reciclabile și care urmează să fie introdus în container, trebuie să aibă o capacitate potrivită astfel încât să încapă prin fantă.

• În containerul galben se depun numai deșeuri reciclabile din hârtie, carton, plastic, metal.

1. 𝗵â𝗿𝘁𝗶𝗲/𝗰𝗮𝗿𝘁𝗼𝗻 – pungi/ hârtie de ambalat /cutii și alte ambalaje din carton, maculatură (caiete, reviste, cărți, plicuri etc).

2. 𝗽𝗹𝗮𝘀𝘁𝗶𝗰 – pet-uri, ambalaje, caserole, pixuri, pahare, pungi, folie de plastic stretch, tacâmuri, sticle de iaurt, lapte, detergent, balsam, șampon, sucuri, flacoane, caserole, lăzi etc.

3. 𝗺𝗲𝘁𝗮𝗹 – doze din aluminiu, dopuri metalice, spray-uri cosmetice si alimentare, doze și ambalaje din metal și aluminiu, folii și tuburi alimentare, cutii de metal și alte recipiente.

DE REȚINUT!!!

Ambalajele din hârtie nu trebuie să conțină urme de ulei sau de mâncare.

Tăiați în bucăți cutiile de carton înainte de depozitare.

Clătiți ambalajele din plastic murdare.

Presați/ pliați deșeurile din plastic.

POLARIS M HOLDING

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri