13.4 C
Constanța
duminică, 14 aprilie 2024

Amenzi aplicate pentru aruncarea gunoiului pe domeniul public

spot_img

Trebuie citit

Oamenii legii au aplicat în ultima perioadă mai multe sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor legale în vigoare, în privința gestionării deșeurilor.

Pentru evitarea situațiilor neplăcute, facem un apel către constănțeni pe această cale, pentru a nu mai depozita sacii menajeri cu deșeuri pe domeniul public și a colecta selectiv deșeurile.

Săptămâna trecută, polițiștii locali au aplicat 116 sancțiuni persoanelor fizice și juridice, în valoare totală de 279 950 lei, astfel:

  • 15 sancțiuni conform Legii nr. 211/2011 privind gestionarea deșeurilor în valoare totală de 220 000 lei;
  • 97 sancțiuni conform HCL nr. 77/2021, în valoare totală de 47 950 lei, aplicate persoanelor fizice și juridice pentru scoaterea gunoiului menajer, în ziua de gunoi, dar în alte tipuri de recipienți (saci, cutii, bidoane etc);
  • 4 sancțiuni aplicate în conformitate cu prevederile OUG 195/2005, art. 96, în valoare de 12 000 lei, aplicate persoanelor fizice și juridice, proprietare ale imobilelor nesalubrizate;
  • Pentru a evita aceste situații neplăcute și pentru a rămâne cu banii în buzunar, constănţenii rugăm să nu mai arunce gunoiul pe stradă, să nu mai depoziteze sacii menajeri cu deșeuri pe domeniul public sau la colțurile străzilor iar cei care locuiesc la case să scoată gunoiul doar în zilele de colectare stabilite cu operatorul de salubritate și în recipienți speciali.

#polarismholding#colectareselectiva

POLARIS M HOLDING

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri