18.4 C
Constanța
duminică, 19 mai 2024

Legat de fair-play în presa europeană vis a vis de FIFA 2022, Qatar!

spot_img

Trebuie citit

spot_img

Qatar este pe calea bună, dar o parte din presa internațională este țintită pe fals și este denigrare. Acestea nu vorbesc de partea bună Campionatului Mondial și cum Qatar a îmbunătățit politică drepturilor omului. Consider că este o campanie de discriminare la adresa Qatar.

Spre surprinderea multor personalități politice influente de bună credință, la fel ca aceștia, chiar și eu rămân total surprins de propaganda pe care o fac unele „personalități” care susțin valorile neomarxiste, prin atacurile acestora asupra FIFA 2022 care se va deschide la Doha-Qatar în 20 noiembrie 2022 și se va închide in 18 decembrie 2022.

Am fost prezent la Doha la CONFERINȚA organizată sub egida NHRC Qatar, și vă pot asigura că progresele făcute de Qatar cu privire la drepturile omului, în mod special cu privire la drepturile muncitorilor emigranți, sunt remarcabile.

Din discuțiile purtate atât cu reprezentanții ILO (Organizația Internațională a Muncii), dar și cu Ministrul Muncii, ES Dr Ali bin Samikh Al Marri, în prezența a peste 13 parlamentari proveniți din Italia, România, Franța, Anglia, Irlanda, Finlanda, Serbia, toate oficialitățile qatareze, în frunte cu Qatar Red Crescent, omologul Crucii Roșii de la noi, au făcut eforturi mari și obținut deja implementarea unor măsuri legislative adecvate. Ca un exemplu: până și soluționarea conflictelor de muncă între angajați si angajator sunt atent monitorizate, și se asigură asistență umanitară prin asigurarea de adăpost și timp de repaus pe timpul a 14 zile pentru muncitorul afectat, lucru ce nu am auzit să-l ofere nici Germania și nici Danemarca, state care vor să boicoteze FIFA 2022 pe motivul că nu se poate consuma alcool ca în Europa sau că unele minorități sexuale se plâng că nu au acele drepturi din Suedia, Danemarca sau Norvegia.

Toți acei care se doresc a se prezenta mai catolici decât Papa pe acest domeniu, îi invit să se uite în țara lor unde avem sute, poate mii de cazuri de abuzuri ale muncitorilor emigranți, unii proveniți chiar din state europene, precum Bulgaria si România.

Vă mai aduceți aminte de abuzurile comise în Germania asupra muncitorilor români si bulgari, în industria cărnii, la acele abatoare, prin 2020? Sau cum președintele Iohannis a încărcat 15 aeronave cu muncitori pe timp de stare de urgență, tot în 2020, pentru a pleca la cules de sparanghel?

Exemple de abuzuri comise de state din Europa, adică din UE, asupra muncitorilor proveniți din statele est europene sunt cu sutele dacă nu chiar miile, dar așa prin ipocrizie unii dintre politicienii Europei au reușit să-și procure prin intermediul unor ONG-uri care sunt finanțate doar să compromită și să distrugă începuturile frumoase sau realizările unei societăți stabile, sănătoase, care a evoluat prin respectarea valorilor conservatoare.

De ceva ani buni, începând cu 2000, aceste ONG-uri au o agendă ascunsă și sunt finanțați de grupări obscure care au penetrat până şi OMS, instituție ce este sub jurisdicția ONU, dar au reușit să impună așa zisul plan prin care să ducă la înțeparea de 5-6 ori cu acele seruri experimentale, seruri produse pentru îmbogățirea capetelor de la Bruxelles și a altora de aiurea, de peste ocean, doar pentru a impune un control asupra individului prin acel Certificat Verde.

Apreciez răspunsul dat de președintele FIFA, Gianni Infantino, care a făcut apel la onestitate și cinste când se discută despre o evaluare a evoluției înregistrate în domeniul drepturilor omului în Qatar.

Schimbările s-au produs cu un ritm rapid, având în vedere asigurarea unei continuități pe piața muncii în Qatar dar și cu asigurarea reală că aceste legi pot garanta folosirea lor pe termen lung cu rezultate maxime.

Urez SUCCES Guvernului de la Doha în toate acele demersuri întreprinse în planul drepturilor omului, reînnoindu-mi promisiunea că, România va sprijini Qatar în acest proiect!

Deputat Dumitru Viorel FOCȘA

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri