0.4 C
Constanța
vineri, 8 decembrie 2023

Autostrada Soarelui: se ridică restricțiile de la Podul Fetești

spot_img

Trebuie citit

Restricțiile de la Podul Fetești, pe Autostrada Soarelui (A 2)  vor fi ridicate joi dimineață, de la ora 09 00, transmite Compania de Drumuri. La podul peste Brațul Borcea, CNAIR și constructorul Maristar repară Calea II, Constanța-București, iar lucrările ar fi trebuit să fie finalizate încă din primăvară, dar ultima expertiză a arătat că este nevoie de lucrări suplimentare. Asfaltarea a început luni, 3 iulie, iar până joi dimineață vor fi trasate și marcajele  :

,,Joi, 06.07.2023, începând cu ora 09:00, se ridică restricțiile instituite pe A2 pentru lucrările de reabilitare la podul peste brațul Borcea. Menționăm faptul că defectele structurale la tablierele din beton armat ale podului peste brațul Borcea, calea 2, au fost evaluate prin carotare încă din vara anului 2022. Experții responsabili de interpretarea rezultatelor de laborator, au solicitat înca o evaluare a betonului suprastructurii, după decopertarea straturilor căi și a betonului de pantă. Astfel, în luna martie 2023 a avut loc ultima evaluare a stării de degradare a suprastructurii de beton armat a podului. După interpretarea ultimelor rezultate, experții au luat decizia de a spori cantitățile de beton structural necesare a fi înlocuite.  Având în vedere și faptul că lucrările de decopertare erau complet realizate, CNAIR împreună cu antreprenorul au depus toate eforturile pentru a se finaliza cât mai repede lucrările programate cât și cele suplimentare stabilite de experti în luna martie. Odată cu decopertarea straturilor căii și demolarea betonului de pantă vechi, posibilitatea de a etapiza intevenția și deschiderea circulației mai devreme era pratic nula.”- comunicat CNAIR. Reparațiile podurilor de la Fetești și Cernavodă permit ca în următorii 40 de ani să nu se mai facă decât lucrări periodice de întreținere, iar garanția lucrărilor este de 5 ani.

Taxa de pod rămâne suspendată până la finalizarea procedurilor administrative pentru reintroducerea acesteia, mai transmite CNAIR.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri