0.4 C
Constanța
vineri, 8 decembrie 2023

Senatorul Felix Stroe, semnatar al contractului pentru proiectare şi execuţie, a participat la inaugurarea podului suspendat peste Dunăre de la Brăila

spot_img

Trebuie citit

În prezența Președintelui și a premierului României, a actualului și foștilor miniștri ai Transporturilor, astăzi a fost inaugurat Podul peste Dunăre de la Brăila, una dintre cele mai complexe lucrări de infrastructură realizate vreodată în România.

și a Ministrului Transporturilor, Felix Stroe.

Ministrul Transporturilor de atunci, senatorul Felix Stroe, a subliniat la momentul respectiv importanţa proiectului: „Este un proiect de aproximativ 500 de milioane de euro, care va fi construit de o asociere de firme din Europa şi din Asia, ceea ce oferă un surplus de simbolistică importanţei acestui proiect”.

„Sunt mândru că am pus umărul la acest proiect grandios, care s-a materializat, în ciuda piedicilor și a celor care chibițau de pe margine, să nu se facă nimic!”, a mai precizat, de curând, fostul ministru al Transporturilor.

„În ultima zi de mandat a lui Mihai Tudose ca prim ministru, cu vicepremier Ciolacu, în drum spre Guvern, fără să ştie nimeni, am făcut o deviere aranjată cu ministrul Transporturilor, Felix Stroe, la Ministerul Transporturilor, unde în ultimele ore de mandat al lui Mihai Tudose s-a semnat contractul de la acest pod, la care acuma cu toţii venim în pelerinaj” a povestit, la un moment dat, actualul prim ministru, președintele PSD Marcel Ciolacu.

Podul peste Dunăre de la Brăila, una dintre cele mai complexe lucrări de infrastructură, cel mai mare pod suspendat construit vreodată în România și al treilea din Europa (ca deschidere centrală) a costat în final peste 2 miliarde lei, 85 % din finanțare fiind asigurată prin fonduri europene. Pe lângă viaductul cu o lungime de 1.974 metri, contractul include și realizarea a 24 de kilometri de drumuri de legătură, 19 kilometri 2×2 varianta Jijila și alți 4,3 km varianta scurtă Smârdan-Măcin, cu profil de Drum Național. În primii 5 ani de la deschidere, trecerea Podului va fi gratuită.

La inaugurarea de azi, 6 iulie, a podului suspendat peste Dunăre, de la Brăila, au participat Președintele Klaus Iohannis, primul ministru Marcel Ciolacu, fostul premier Nicolae Ciucă, fostul premier Mihai Tudose, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu și fostul ministru al Transporturilor, senatorul Felix Stroe.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri