La finele anului trecut, Primăria Târgu-Mureș rezilia contractul de salubritate, iar municipiul intra într-o criză a gunoaielor. Din 25 noiembrie până pe 20 decembrie, Poliţia Locală amendase Compania de Salubritate Brantner de 415 ori, cu suma totală de 830.000 lei. Era pur și simplu dezastru.
Problemele s-au terminat însă acum, iar asta se datorează și unei companii din Constanța: Polaris M. Holding.
Începând din 27 iunie, Asocierea Polaris M Holding – Urban Grup Environment a semnat cu ADI Ecolect contractul de colectare a deșeurilor pentru zona 2 Mureș.
Perioada de mobilizare este de cinci zile.
„Mulțumim locuitorilor din Târgu Mureș pentru susținerea și pentru încrederea acordată. După zilele de mobilizare, deșeurile nu vor mai fi o problemă. Însă, nu ne limitam doar la colectarea eficientă a deșeurilor. Am venit aici cu obiectivul clar de a respecta țintele de colectare și invităm cetățenii să devină partenerii noștri în colectarea separată a deșeurilor. Cum? Să colecteze separat plasticul, hârtia, sticla și metalul, iar deșeurile reziduale și biodegradabile să le depoziteze separat. Din respect pentru mureșeni, ne angajăm să oferim un serviciu de calitate, de lungă durată, să menținem curățenia și igiena și să contribuim astfel la un mediu sănătos și prosper pentru comunitate. La treaba! Munkára fel!”, a declarat Marius Secăreanu, reprezentantul Asocierii Polaris M. Holding – Urban Grup Environment.
Zona 2 Mureș este alcătuită din: Municipiul Târgu Mureș, Orașul Miercurea Nirajului și comunele Band, Pănet, Mădăraș, Sâncraiu de Mureș, Sântana de Mureș, Cristești, Ernei, Sângeorgiu de Mureș, Livezeni, Corunca, Glodeni, Gornești, Hodoșa, Vărgata, Eremitu, Bereni, Măgherani.
Pentru o informare corectă și transparentă privind serviciul de salubrizare din zona 2 Mureș, Asocierea Polaris M. Holding SRL- Urban Grup Environment SRL va publica pe pagina de Facebook „Urban Grup Environment” toate informațiile necesare despre activitatea prestată.