29.4 C
Constanța
luni, 15 iulie 2024

Ce e Poliția și la ce folosește ea la om?!

spot_img

Trebuie citit

Trei cazuri relatate de Mircea Badea în a sa anecdotică emisiune mi-au amintit de o pățanie similară. Și lucrurile se leagă.

Primul caz: un individ beat, care a intrat cu mașina în alte 7 mașini parcate, după care a urcat în bloc și… s-a culcat. A venit Poliția, a constatat și… a dat să plece. Păi stai, nene, au zis vecinii, nu urcați la ăla, să vedeți că-i praf de beat?! NU, că nu-i cu victime – dați-l în judecată, pentru recuperarea pagubelor. Reamintesc că, după ce a adormit/ i s-a făcut rău în intersecție, Nicușor Constantinescu a fost vizitat acasă, să i se ia alcoolemia. N-au reușit, dar asta arată încă o dată cât de incapabili sunt polițiștii și ce legi proaste au în mână.

Al doilea: legat chiar de Mircea Badea, al cărui copil a fost amenințat cu moartea, pe facebook, de niște indivizi cu nume și prenume, reali. În urma reclamației, Poliția n-a făcut nimic. I-o fi audiat pe ăia? Petentul nu știe.

Al treilea: identitatea soției lui, Carmen Brumă, folosită pe net, pentru escrocherii cu produse. Reclamație la poliție, anchetă… Găsiți făptașii. Final: caz clasat.

Acum, cazurile mele. Doar două: acum ceva ani, la intersecția străzilor Mircea și Ion Rațiu, în timp ce așteptam la semafor, un individ surescitat iese dintr-o casă, dă cu piciorul și îmi înfundă portiera la mașină. Mă opresc direct la secția de poliție, le spun ce am pățit, de unde a ieșit individul, cum arăta… Cer daune. După câteva săptămâni, sunt chemat, să-l recunosc din niște poze – omul era în evidență, l-au găsit ușor, mai ales după adresa indicată de mine. Îl recunosc. După alte (multe) săptămâni, sunt chemat din nou, să mi se spună că… e cuvântul meu, contra al lui!? Dacă mă dădeam jos pe loc și ne băteam în parte, venea poliția și constata pe loc din ce ne-am luat. Sau, mai știi?!

În fine: acum câteva săptămâni, geam spart cu bolovanul, la cabinetele parlamentare. Chem poliția – vin după juma de oră doi grețoși, a căror primă grijă a fost să… mut mașina din fața biroului, unde venisem într-o fugă. Constată și… pleacă. Cică fără plângere, nu se poate găsi făptașul – deci vă așteptăm la secție, să „scriți”.

Și-atunci, care mai e rolul vostru, băieți?! Vorba lui Mircea Badea, căruia titlul de mai sus îi aparține…

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri