29.4 C
Constanța
luni, 15 aprilie 2024

Cîmpeanu a demisionat. Plagiatoarea Emilia Șercan trăiește în continuare pe bani publici

spot_img

Trebuie citit

Rar mă declar blocat de uluială. Cât să poate de sincer, o fac acum, pentru că asta mi-a fost starea, atunci când am citit declarația Emiliei Șercan cu privire la demisia liberalului Sorin Cîmpeanu din funcția de ministru al Educației. Habar nu am dacă a fost o demisie de onoare, una de silă, sau una solicitată de președintele Iohannis, ober-premierul Guvernului Ciucă. Înclin către a treia variantă din motive evidente pentru orice român cu aparat critic în dotare.

Emilia Șercan a pus pe seama voinței lui Klaus Iohannis demisia lui Sorin Cîmpeanu. Nimic senzațional în asta. Uluitor este altceva, ceva conținut într-o frază în care jurnalista vorbește despre explicațiile fostului ministru cu privire la acuzația pe care i-a adus-o, aceea de plagiere a unui caiet de lucrări:  „În situația aceasta domnul Cîmpeanu, probabil, pus față în față cu aceste dovezi, cu aceste situații absolut ridicole explicate de domnia sa, au determinat Cotroceniul să îi ceară demisia”. (…)

Repet ceea ce am mai arătat în alte ocazii – adică mă auto-plagiez – prima reacție a jurnalistei a fost una de tip mâță-n sac, „nu a dorit să comenteze acuzațiile care i se aduc”. A formulat însă un punct de vedere pe pagina sa de facebook, potrivit căruia, în mare, nu mai știe ce a scris în lucrare, dar va verifica la facultate în zilele ce urmau – „sper ca marți” – pentru a „putea stabili autenticitatea lucrării”. După această precizare, jurnalista perora pe larg despre realizările sale în combaterea flagelului plagiatelor și interesele majore de a i se închide gura. Ironie maximă a sorții, în acele zile, Emilia Șercan își lansa la Bookfest cartea „Fabrica de doctorate sau Cum se surpă fundamentele unei nații”.

Și așa a rămas, că va face o „investigație proprie”. De atunci au trecut cinci ani. Am mai spus și asta – iar mă auto-plagiez – m-am cam săturat să primesc lecții de civism de la video-chatiste, de luptă împotriva corupției să se ocupe generali SRI milionari și procuroare analfabete, proiectul „România Educată” să fie inițiat de un președinte incapabil să se exprime corect în limba țării pe care a fost pus să o călărească și de plagiate să se ocupe o plagiatoare. (…)

Mirel CUREA

Întregul articol, AICI.

Articolele publicate în Metropola Constanța sunt preluate cu acordul EXPLICIT al autorilor.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri