18.4 C
Constanța
duminică, 19 mai 2024

Sensul (unic al) vieții. Un fel de Monty Python de Constanța

spot_img

Trebuie citit

spot_img

De două zile, prin natura și amplasamentul serviciului, asist la un spectacol, pe lângă care caruselurile din Disneyland sunt pistol cu apă. El se petrece la intersecția străzilor Nicolae Iorga cu Mircea și, mai acana – vorba pirandelor – cu bulevardul Tomis.

Exact! Locul în care se întretaie – unic! – trei artere cu sens… unic. N-are rost să mai amintesc că planul diabolic al sistematizării aparține se pare unor extratereștrii cu ochii oblici, care n-au locuit și foarte probabil nici n-au călcat vreodată prin Constanța. Trebuia făcut – am mai dat exemplele Piteștiului și Brașovului, care-mi plac tare. Execuția și comunicarea sa au lăsat însă de dorit – și în vechea administrație, și în prezenta.

Dar spectacolul pe care l-ați văzut și îl veți mai vedea zilnic cu toții se desfășoară în primul rând cu participarea extraordinară și concursul mirobolant al… onor publicului motorizat. Șoferii! Am stat de vorbă cu polițiștii de la Locală care, de la plecarea șefului Szekely și a gurului spiritual viceprimar Babu (tardivă totuși) au o față ceva mai umană. Sunt extenuați și exasperați. Pentru că domnii/doamnele șoferi… NU PREA SE UITĂ LA SEMNELE DE CIRCULAȚIE!? Iar argumentul „n-am văzut, nu eram obișnuit” nu prea stă în picioare. Pentru că, la volan, după ce ai terminat școala de șoferi, tre să vezi… TOT TIMPUL. Când mergi în Bulgaria sau în Grecia în concediu cu mașina, ca săracii, și n-ai mai fost niciodată în localitatea respectivă, n-ai nicio scuză că n-ai văzut semnele. TE UIȚI!

Iar cei mai mulți dintre cei care o iau razna pe contrasens, sunt – după spusele acelorași polițiști – cei cu numere de București și Tulcea. Explicabil în cazul unora din cei din urmă, care și-au luat permisul pe brânză… Din discuții, reiese că:

– unii o fac din nepăsare, chiar cu polițistul de față, pentru că legile în țara asta nu mai sunt demult respectate; uitați-vă la cei care DE APROAPE UN AN, nu de alaltăieri, merg pe bulevardul Tomis pe contrasens, de la Capitol la eMag/Spic de Grâu.

– alții o fac din neatenție, pentru că valențele lor șoferistice sunt departe de cerințele Codului Rutier, dar mult mai apropiate de cele ale lejerelor școli de șoferi din România.

Cât privește haosul creat, o să ne obișnuim, cel mai probabil. Cu excepția intersecției dintre Mircea, Ion Rațiu și Tomis, care-i păcătoasă de ani de zile.

Pregătiți-vă de amenzi, pentru că polițiștii mai stau doar o săptămână doar așa, de sanchi, ca popândăii.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri