30.4 C
Constanța
luni, 17 iunie 2024

Elevi de la Școala nr. 30 Gheorghe Țițeica au vizitat stația de sortare și reciclare a Polaris

spot_img

Trebuie citit

Un grup de elevi de la Școala Gimnazială nr. 30 Gheorghe Țițeica au vizitat stația de sortare și reciclare a Polaris.

„Ieri, i-am întâmpinat, la stația de sortare și reciclare, pe elevii clasei pregătitoare B și ai clasei I E, coordonați de doamnele învățătoare Mustafa Nicoleta și Pană Carmen. Entuziaști și dornici să afle cât mai multe informații despre reciclare, copiii au aflat ce se întâmplă cu deșeurile după ce sunt colectate de la populație.”, au transmis reprezentanții companiei.

Copiii au aflat care este parcursul deșeurilor în stația de sortare.

Vizita a început cu o prezentare a activităților care au loc la stație. Elevii au văzut locul unde se descarcă deșeurile colectate separat de la populație, cum se realizează sortarea la bandă și balotarea deșeurile din plastic, hârtie și carton, înainte de a fi transportate către reciclatorii finali, dar și ce se întâmplă cu fracția umedă, care nu poate fi reciclată, ajungând la groapa de gunoi.

„Copiii au fost încântați de secția de reciclare unde are loc procesul de transformare a foliei LDPE în granule și apoi în saci menajeri și folie industrială.”, spun reprezentanții Polaris.

La finalul vizitei, elevii au primit saci menajeri fabricați 100% din material reciclabil, de culoare albastru, galben și verde, reprezentând codul de culori pe care se bazează colectarea separată a deșeurilor pentru reciclare:

🔵Hârtie și Carton

🟡Plastic și Metal

🟢Sticlă

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri