36.4 C
Constanța
joi, 20 iunie 2024

Fiecare are dreptul la fricile lui și fiecare trebuie să respecte fricile celorlalți

spot_img

Trebuie citit

Încep prin a vă spune că fotografia este de la Dan Chitic.

Acum să vă spun și ce cred. Dacă manifestația a fost împotriva obligativității vaccinului, o susțin hotărât. Dacă este împotriva vaccinului, n-o susțin sub nicio formă.

Eu mă vaccinez, fiindcă vreau. Obligat nu m-aș vaccina nici dacă aş muri, că n-aş mai fi om liber, ci animal. Libertatea e mai importantă decât orice. Dar cred şi în libertatea unui proprietar de orice de a nu primi nevaccinați pe proprietatea lui, fie că e vorba de un hotel, avion sau restaurant. Nevaccinații pot să-şi facă restaurantele lor, cabinetele lor stomatologice și cinematografele lor. Un privat permite sau respinge accesul cui vrea el.

Tot ce e de stat, însă, trebuie să trateze egal vaccinații și nevaccinații. Asta e, România e și a unora, și a celorlalți. La fel și planeta. Doar proprietățile sunt ale proprietarilor, iar ăia, cum spuneam, fac ce naiba vor ei și impun orice reguli doresc. Nu-ți place ce îți cere proprietarul unei cârciumi? Ok, nu te duci la el. Găteşti acasă, în bucătăria ta, că e a ta şi faci ce vrei tu. Sau îți deschizi mall-ul tău, căruia îi spui „Anti-Vaccin Shopping City”.

E obositor sa ne tot scuipăm și să ne tot judecăm. Fiecare om are dreptul la fricile lui și fiecare trebuie să respecte fricile celorlalți. Dacă ești convins că un vaccin te ajută să eviți o problemă, ești prietenul meu. Dacă ești convins că trebuie sa îi obligi pe toți să se înțepe, ești dușmanul meu. Și idiot. Și fascist.

Problema nu e vaccinul, oameni buni. O soluție medicală nu e niciodată o problemă. Necazul vine din felul în care niște nemernici dirijează o specie prin folosirea fricii de ceva, orice ar fi chestia aia.

Hai sa ne luptam cu asta, nu cu o zeamă dintr-o fiolă.

Cătălin BECIU

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri