13.4 C
Constanța
luni, 27 mai 2024

Cină de Iftar – Masa Prieteniei, la Cumpăna

spot_img

Trebuie citit

spot_img

În luna sfântă a Ramazanului, cu doar câteva zile înainte de cea mai mare sărbătoare a Islamului, Ramazan Bayram, locuitorii musulmani ai comunei Cumpăna și prietenii acestora, chiar și de alte etnii, au luat parte împreună la o seară de rugăciune, o seară a degustării produselor tradiționale musulmane, pregătite cu mult suflet de femeile membre ale Asociației Gospodinelor din comuna Cumpăna.

Comuna Cumpăna se mândrește cu o conviețuire interetnică exemplară. Această lună ne îndeamnă la solidaritate, la pace și înțelegere, iar acest eveniment reprezintă o oportunitate de a celebra spiritualitatea și de a întări legăturile cu ceilalți membri ai comunității.

Cina de Iftar nu este doar o masă obișnuită, ci reprezintă un moment de conexiune spirituală, o masă ritualică de reflectare asupra valorilor religioase și de întărire a legăturilor comunitare. Prin participarea la această tradiție, musulmanii își exprimă devotamentul față de credința lor și își reînnoiesc angajamentul de a trăi în armonie și compasiune cu ceilalți membri ai comunității. Iftar-ul este o cină între prieteni, așa cum se traduce aproximativ termenul, și se organizează după ideea „Azi iftarul este la mine, mâine este la tine și tot așa”, deoarece tradiția cinei de Iftar cere ca aceasta să fie împărțită cu toată familia existinsă, prieteni, rude, vecini! Cu cât mai mulți, cu atât mai bine!

„Această Cină de Iftar – Masa prieteniei, simbolizează unitatea și dorința noastră comună de a construi un viitor mai luminos pentru toți locuitorii comunei Cumpăna. Împreună avem responsabilitatea de a promova diversitatea, toleranța și respectul reciproc între toți locuitorii noștri. Suntem o comunitate bogată în tradiții și culturi diferite, iar această diversitate ne întărește și ne definește ca societate. Mulțumim și pe această cale tuturor pentru prezența la acest eveniment de suflet și vă dorim sărbători binecuvântate, cu sănătate, succese atât pe plan personal cât și profesional, și fericire alături de cei dragi. Mulțumim și celor care au contribuit la organizarea acestui eveniment special!”, a transmis Mariana Gâju.

spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri