22.4 C
Constanța
sâmbătă, 23 septembrie 2023

Focșa: Qatar este fără îndoială un model pentru celelalte țări din regiune!  

spot_img

Trebuie citit

La invitația autorităților din Qatar, alături de parlamentari din 7 țări europene, Dumitru Viorel Focșa, deputat AUR Constanța, a efectuat o vizită de lucru la Doha.

Pe agenda  vizitei de lucru s-au aflat  întrevederile cu ministrul Muncii, Dr. Ali bin Samikh Al Marri, și cu membrii Comitetului Național pentru Drepturile Omului (NHRC).

Parlamentarul constănțean, vicepreședinte al Grupului Român al Uniunii Interparlamentare din Parlamentul României, a participat la conferința despre protecția drepturilor omului, organizată de Comitetul Național pentru Drepturile Omului (NHRC).

În cadrul evenimentului, deputatul AUR a salutat progresele înregistrate de autoritățile qatareze în ceea ce privește drepturile omului și reforma din domeniul legislației muncii.

Dumitru Viorel Focșa, în calitate de reprezentant al României, a transmis că țara noastră va asista în continuare statul Qatar în implementarea proiectelor legislative privind protecția drepturilor omului. „Am fost impresionați de progresele făcute de această țară, în special în ceea ce privește drepturile omului și condițiile de muncă pentru imigranți. Sper că aceste reforme vor continua în anii următori, Qatar este fără îndoială un model pentru celelalte țări din regiune”, au relatat Qatar News Agency și Qatar Tribune.

În  cadrul unei conferințe de presă despre drepturile omului, deputatul AUR a avertizat asupra pericolului reprezentat de retorica neomarxistă privind minoritatea LGBT. Astfel, la întrebarea adresată de către un jurnalist al agenției de presă REUTERS cu privire la situația drepturilor LGBT în statul Qatar, Viorel Focșa a subliniat că acest aspect ține de politica internă a statului qatarez și că, în calitate de reprezentant al unui partid conservator, este un apărător al valorilor tradiționale: 

„Când vorbim despre drepturile omului, există această oportunitate pe care nu o ratează mișcarea neomarxistă și se pun în cap de listă, în frunte, pretențiile lor aberante, chiar nocive, legate de pretențiile LGBT sau libertățile promovate de aceștia, pretenții care lovesc în structura blocului de valori morale.

Este inadmisibil și de neconceput de către noi, Alianța pentru Unirea Românilor, acceptarea la modul pasiv, sau mai rău, lipsa de solidaritate față de orice națiune atunci când vine vorba să vedem aceste valori tradiționale atacate”.

Tot în cadrul vizitei,  parlamentarii europenim au vizitat stadionul Al Janoub, unde va avea loc finala Cupei Mondiale, pentru a putea observa progresele înregistrate și în domeniul condițiilor de muncă pentru imigranții din Qatar, notează The Peninsula.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri