1.4 C
Constanța
joi, 30 noiembrie 2023

Spectacolul “Îndoiala”, accesibil pentru persoanele cu deficiențe de auz

spot_img

Trebuie citit

Sâmbătă, 13 mai, de la ora 19:00, este programat spectacolul „Îndoiala” de John Patrick Shanley, în regia Dianei Mititelu. În distribuție: Iulian Enache, Dana Dumitrescu, Cristiana Luca, Laura Iordan. Traducerea textului îi aparține lui Eugen Gyemant, decorul a fost conceput de Andreea Săndulescu, costumele, de Ioana Ungureanu, ilustrația muzicală fiind semnată de Adrian Piciorea.

Piesa lui John Patrick Shanley a fost laureată în 2005 cu Premiul Pulitzer și cu Premiul Tony. A fost ecranizată în 2008, în regia autorului, cu o distribuție de excepție: Meryl Streep, Philip Seymour Hoffman, Amy Adams și Viola Davis, primind mai multe nominalizări pentru Premiile Oscar.

Reprezentația din această săptămână a spectacolului “Îndoiala” este accesibilizată pentru persoanele cu deficiențe de auz. Este a treia lună în care Teatrul de Stat Constanța programează câte un spectacol astfel accesibilizat, ceea ce traduce în fapte unul dintre obiectivele instituției, acela de a se adresa tuturor categoriilor de public. Spectacolul de sâmbătă va fi tradus live, în limba semnelor române, de profesor interpret Lena Lazăr Dermengiu, constănțeancă, absolventă a Facultății de Litere a Universității “Ovidius”, care traduce în prezent la Televiziunea Română pentru persoanele cu deficiențe de auz.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri