22.4 C
Constanța
sâmbătă, 23 septembrie 2023

Madrid: Expoziția Internațională “Tezaure arheologice ale României – rădăcini dacice și romane”

spot_img

Trebuie citit

În perioada septembrie 2021-martie 2022 va avea loc, la Madrid, Expoziția Internațională “Tezaure arheologice ale României – rădăcini dacice și romane”, eveniment organizat sub coordonarea Muzeului Național de Istorie a României (MNIR), în parteneriat cu Muzeul de Arheologie din capitala Spaniei.

La această expoziție, alături de alte 39 de muzee din țară, participă și Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (MINAC).

Contribuția MINAC la acest eveniment este de 19 bunuri culturale de patrimoniu, din totalul de 835 de piese selectate la nivel național.

Printre piesele din patrimoniul MINAC, selectate pentru această manifestare internațională de mare anvergură, se numără și faimoasa piesă Șarpele Glykon, unică în lume. Aceasta părăsește clădirea Muzeului din Constanța pentru prima dată de la descoperirea sa, petrecută în 1962. Celebra statuie va putea fi astfel admirată de o lume întreagă, marcând astfel un moment istoric, cel al împlinirii a 140 de ani de relații româno-spaniole.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri