38.4 C
Constanța
luni, 15 iulie 2024

Beleală pe față la prețurile din Mamaia și alte stațiuni litorale

spot_img

Trebuie citit

Un turist a postat pe rețelele de socializare nota de plată de la un restaurant pescăresc de pe litoral, arătându-se revoltat cu privire la prețul unei porții de hamsii. Bărbatul compară suma cheltuită cu una din Grecia, relatează Observatorulph.ro. Au început să apară reacțiile turiștilor care și-au petrecut minivacanța de Rusalii pe litoralul românesc, majoritatea fiind negative. Un bărbat a postat pe un grup de Facebook nota de plată de la un restaurant pescăresc din zona Corbu, cu mesajul: „Postez nota de plată cu prețurile de la Corbu de sâmbăta trecută. Când se plâng unii pe forum Thassos că e prea scump meniul, vă rog să le prezentați acest bon. Să-mi rup și mașina pe drumurile care duc la Vadu și Corbu”. Pe bon apar mai multe sortimente de mâncare și băuturi, precum: cartofi prăjiți 22 lei/porția, hamsie cu mămăligă – 42 de lei, borș pescăresc 29 de lei, bere – 16 lei, potrivit sursei citate. Postarea a generat numeroase comentarii pro și contra turismului autohton. „22 lei o porție de cartofi?!! Ferească…” „De aceea fug oamenii din tara… din cauza lăcomiei…”

Întregul articol, AICI.

Și totuși, am avut ocazia ieri să văd cu ochii mei (prima și ultima oară pe vara asta, că nu intru de obicei în Mamaia, în sezon) care sunt prețurile la un chioșculeț de pe faleză, cam în dreptul hotelului Zenith. M-am speriat sincer: o pungă de semințe 15 lei și toate celelalte prețuri razna, după acest reper – chipsurile, biscuiții, înghețata, alunele, ciocolata și celelalte dulciuri, prețuri de 3-4 ori mai mari decât la un chioșc similar de cartier, din Constanța.

Sigur, nimeni nu așteaptă prețuri de Metro sau en gros, dar nici asemenea beleală. Să fie atât de mari chiriile de spații în Mamaia? Sigur că soluția turiștilor obișnuiți (nu ăia cu bani) este să facă un popas la super sau hypermarket, înainte de a intra în stațiune și să-și procure toate snacksurile, ba chiar și cele pentru mic dejun sau cină frugală, dacă măcar una din acestea nu e inclusă în pachetul turistic… Poate așa se lecuiesc și borfașii care vând în stațiunile litorale, iar proprietarii de spații (mie nu mi-a dat Mazăre niciunul…) mai scad din prețuri.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri