17.4 C
Constanța
duminică, 19 mai 2024

Teatrul de Stat Constanța în turneu în Capitală

spot_img
spot_img

Trebuie citit

spot_img

Turneul la București al Teatrului de Stat Constanța (TSC) începe vineri, 12 noiembrie, cu două reprezentații ale spectacolului „JOCURI ÎN CURTEA DIN SPATE”,  care vor avea loc la Teatrul Evreiesc de Stat la orele 17:00 și 19:00.

Spectacolul, pentru a cărui regie DIANA MITITELU a câștigat anul acesta Premiul UNITER pentru Debut, are la bază piesa scriitoarei israeliene Edna Mazya, care transpune o poveste adevărată, a procesului agresorilor în cazul unui viol asupra unei adolescente de 14 ani, întâmplat într-o comunitate rurală din nordul Israelului. Publicitatea din jurul procesului a determinat mai multe femei să capete curaj și să raporteze diverse forme de agresiune ținute sub tăcere.

Distribuția: Cristiana Luca/ Ecaterina Lupu, Andrei Bibire, Theodor Șoptelea, Cătălin Bucur, Ștefan Mihai. Scenografia: Răzvan Bordoș, lighting design: Alexandru Bibere & Cristian Niculescu.

Duminică, 14 noiembrie, de la ora 18:00, la Teatrul Odeon din capitală, TSC prezintăspectacolul  „DOI TINERI DIN VERONA” de William Shakespeare, regizat de ALEXANDRU MÂZGĂREANU, reprezentaţie ce se desfăşoară sub egida Festivalului Naţional de Teatru (FNT) 2021, ediţia 31. Sunt 14 ani de când Teatrul de Stat Constanța nu a mai fost prezent în FNT, cea mai prestigioasă manifestare a lumii teatrale românești.

Conceptul din acest an al festivalului este CREAŢIA. RECREAŢIA. RE-CREAŢIA, încercând să surprindă astfel răspunsul artiștilor la noile condiții de creație, în contextul pandemiei, iar spectacolul Teatrului de Stat Constanța a fost selectat pentru secțiunea CLASIC. RECREAT.

„Doi tineri din Verona” este o poveste despre dragoste, prietenie şi iertare, în care acţiunea shakespeariană este mutată de regizor tocmai în Extremul Orient. Cum personajele piesei pleacă din Verona la Milano „pentru a-şi desăvârşi educaţia într-o altă cultură”, Alexandru Mâzgăreanu a simţit că, în vremurile noastre, în care distanța dintre Verona și Milano nu mai înseamnă nimic, această sintagmă nu se mai justifică, şi a decis să o justifice scenic, făcând trecerea de la civilizaţia occidentală la cea orientală.

Este un spectacol cu o distribuție numeroasă ce cuprinde actori de toate vârstele din Teatrul de Stat Constanţa. Decorul a fost conceput de Andreea Săndulescu, costumele, de Alexandra Mâzgăreanu, muzica este semnată de  Alexandru Suciu, coregrafia, de  Baczó Tünde, iar Daniel Klinger s-a ocupat de lighting design.

Fiind programat în 14 noiembrie, de Ziua Dobrogei, spectacolul Teatrului de Stat Constanța reprezintă oportun cultura dobrogeană în capitala ţării.

De asemenea, pentru că în acest an, din cauza pandemiei, FNT se desfăşoară preponderent online, spectacolul „DOI TINERI DIN VERONA” va fi disponibil pentru vizionare pe website-ul FNT, începând de astăzi, marți, 9 noiembrie, ora 19:00, până joi, ora 19:00.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri