25.4 C
Constanța
luni, 17 iunie 2024

Lungoci: Ce vină au elevii, că nu s-au vaccinat 60% dintre dascăli?!

spot_img

Trebuie citit

Îmi doresc, așa cum sunt sigur că speră toți părinții, ca unitățile de învățământ din România să fie deschise în siguranță pentru copiii noștri.

Siguranța lor nu se realizează doar prin vaccinare, testarea periodică gratuită fiind soluția cea mai potrivită! Sănătatea și siguranța copiilor nu are preț, indiferent cine și ce argumente financiare ar aduce pentru a respinge această soluție. Este evident că, așa după cum statul român a plătit pentru zeci de milioane de doze de vaccin, la fel de bine poate suporta costurile pentru achiziționarea testelor. Sursa? Bugetul de stat din care, de altfel, s-au făcut plățile și pentru vaccinuri!

Totodată trebuie regândit, sau chiar eliminat, procentajul de vaccinare impus cadrelor didactice și personalului auxiliar pentru ca elevii să poată fi prezenți fizic la școală! Ce vină au elevii, că nu s-au vaccinat 60% dintre dascăli și personalul auxiliar? Cu ce este mai prejos un elev de la școala din comuna Horia, aici unde numărul cazurilor de COVID 19 este 0 (zero), dar gradul de nevaccinarea al cadrelor didactice este 84,60%, față de un școlar din orice altă comunitate din județul Constanța sau din România? Elevii din comuna Horia sunt evident disciminați, iar dreptul lor la educație este anulat în condițiile în care, din cauza acestui criteriu, sunt obligați să înceapă școala în format online, neavând mijloace pentru online! La acest moment există o realitate de netăgăduit: cele mai multe școli care încep în regim online sunt în mediul rural, unde avem cel mai scăzut nivel de acces la învățământul online! Iar chestiunile care sunt cel puțin discutabile nu se opresc aici. Elevii sunt obligați să facă cursuri online din cauza gradului de vaccinare scăzut al profesorilor, dar vin la școală să dea examenele cu prezență fizică! Profesorii care predau efectiv în clase sunt vaccinați în număr mare, dar personalul auxiliar care nu interacționează cu elevii nu este vaccinat și nu se atinge pragul de 60%.

Toate acestea vor putea fi înlăturate doar într-un singur mod: testarea periodică și gratuită a elevilor , cadrelor didactice și personalului auxiliar! Așa cum a solicitat Partidul Social Democrat încă din luna iulie.

Deputat Lucian LUNGOCI

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri