22.4 C
Constanța
sâmbătă, 23 septembrie 2023

Focșa: UE nu a impus nimic României în ceea ce privește închiderea minelor și a termocentralelor prin PNRR!

spot_img

Trebuie citit

Obligativitatea închiderii minelor și a termocentralelor din România impusă de către Uniunea Europeană a fost doar o propangandă a celor aflați la guvernare!
Uniunea Europeană nu a impus nimic României în ceea ce privește închiderea minelor și a termocentralelor prin PNRR. Dimpotrivă, așa cum a spus doamna Céline Gauer, director general RECOVER, propunerea a fost făcută de către oficialii români care au redactat PNRR! Adică, pe scurt, Cristian Ghinea de la USR, cel care s-a ocupat de redactarea PNRR, și Virgil Popescu – ministrul PNL al energiei!
Reținem de aici câteva lucruri clare:
1) Conținutul PNRR nu a fost impus de către Comisia Europeană. Tot ce e în PNRR a fost asumat și propus de către Guvernul României.
2) Închiderea minelor și a termocentralelor a fost decisă la București!
3) Dacă cei din PSD nu își doreau închiderea minelor și a termocentralelor și distrugerea sistemului energetic național, de ce nu au solicitat renegocierea, încă de anul trecut, a PNRR? Dacă o făceau, până acum renegocierea ar fi fost și acceptată. De unde știu? Din spusele domnului Ciucă, cel care nu a fost de acord cu renegociere PNRR cu privire la pensii, pentru că orice modificare presupune un interval de șase luni de zile de proces de verificare și aprobare.
Vreau să vă atrag atenția cu privire la un lucru: luni seara, când discutam OUG privind decarbonizarea, România importa peste 1000 de MW.
Dacă noi forțăm să închidem minele, termocentralele, unitățile mari de producere a energiei electrice, ce vom face? România a intrat deja într-o criză socială!

Deputat Dumitru Viorel FOCȘA

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri