17.4 C
Constanța
duminică, 19 mai 2024

Lucian Lungoci: „Avem nevoie de bun simț administrativ, de implicare în problemele grave și urgente al Constanței!”

spot_img

Trebuie citit

spot_img

Nu am habar ce explicații îi va da primarul Vergil Chițac ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, referitor la situația Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, dar știu sigur că este „apt” să îi spună orice. Orice fără legătură cu interesul constănțenilor!

De la explicații tehnice sau financiare, până la avize de pe la te miri ce instituții. De la instalații de iluminat și rețele de hidranți, până la expertize sofisticate. De la ordinul 914/ 2006 și 446/2017, ambele legate de condițiile și autorizațiile de funcționare pentru un spital, până la o laborioasă dizertație pe tema vechimii clădirii în care funcționează Spitalul de Infecțioase.

Orice și, culmea, unele dintre ele, poate, întemeiate. Problema este că… nu acesta este fondul problemei, la acest moment.

Important pentru Constanța – care ia, deja, în piept valul 5 – este să poată deveni funcționale măcar containerele existente și laboratorul, pentru evaluarea în ambulator a persoanelor COVID!

Nu o spun eu, o cer specialiștii precum doctor Cora Mitroi Maxim.

O spun, pe șoptite și cu teamă, angajații spitalului. Cei cărora le-a fost închisă gura cu notificări amenințătoare. Notificări trimise de conducerea Spitalului de Infecțioase. Conducere numită politic! Mai corect spus, de conducerea instalată sub semnătura lui Vergil Chițac, în cazul directoarei interimare și a teleportării consilierului PNL Adriana Câmpeanu direct în scaunul de președinte al Consiliului de Administrație. Să mă mai întreb ce legătură are stomatologia cu infecțioasele?!… Nu o mai fac, dar nici nu pot să nu constat că nici ea, nici domn primar și nici echipa sa nu au consultat pacienții în curte, în containere și în ambulanțe! Doctor Cora Mitroi Maxim și tot personalul de la Infecțioase au făcut-o! Timp de 2 ani, în pandemie, fără să se plângă…

Se plâng acum că nu se face mai rapid amplasarea Modularului și nici nu se accelerează avizarea de către DSP a unui Centru de Evaluare Covid în curtea spitalului, acolo unde funcționează centrul de vaccinare! Și unde condițiile impuse de lege, norme, proceduri pot fi respectate!

„Avem nevoie doar de un pic de voință!”, spune doctor Cora Mitroi Maxim. Avem nevoie de bun simț administrativ, de implicare în problemele grave și urgente al Constanței, de empatie.

Refuz să cred că Vergil Chițac nu le are. Fie și pentru că a lui viață a fost salvată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ! Și știe de către cine…

Nu am habar ce explicații îi va cere Alexandru Rafila lui Vergil Chițac, dar sper că primarul Constanței îi va arăta ministrului Sănătății că are bun simț administrativ!

Deputat Lucian LUNGOCI

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri