29.4 C
Constanța
luni, 15 aprilie 2024

Proiect European la Planetariu!

spot_img

Trebuie citit

Azi am semnat contractul de achiziție a unui planetariu hibrid 4K, în cadrul Proiectului European „A joint opened window to the universe mysteries”.

Proiectul este finantat in cadrul programului INTERREG V-A Romania – Bulgaria, coordonat de Biroul de Cooperare Transfrontalieră Călărași, având ca parteneri Academia Navală Mircea cel Bătrân, Colegiul Național ce poartă același nume, și Muzeul Kavarna din Bulgaria. Acesta presupune tabere de astronomie, cursuri de astrofizică și navigație, planetariul fiind investiția principală – ce se va materializa în 2022.

Echipamentul în valoare de peste 700 mii euro, constă într-un ansamblu de proiectoare digitale și optomecanice produse de lideri mondiali în domeniu, respectiv Evans & Sutherland pentru cel digital și Goto Inc. pentru cel analogic. Ambele sisteme sunt integrate de un creier electronic și constituie cea mai importantă investiție din această zonă a Europei.

Dr. Adrian BÎLBĂ

Director Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, Constanța. Delfinariu, Acvariu, Micro Delta, Păsări Exotice, Echitație

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri