8.4 C
Constanța
miercuri, 28 februarie 2024

Atenție! Chiar vine iarna!

spot_img

Trebuie citit

Meteorologii anunţă că în următoarele două săptămâni în România va fi o perioadă cu zile friguroase urmată de un interval cu temperaturi pozitive. Până pe 23 ianuarie, vor fi şi precipitaţii, dar nu foarte importante din punct de vedere cantitativ.

În Dobrogea, vremea va deveni rece în perioada 11 – 13 ianuarie, când la nivelul regiunii vor fi temperaturi maxime de -2…0 grade, iar cele mai scăzute minime vor fi în noaptea de miercuri spre joi (12/13 ianuarie), la o medie de -7 grade. După 14 ianuarie se va încălzi, iar până la finalul intervalului, media temperaturilor maxime va oscila între 4 şi 7 grade, iar minimele se vor situa, în general, între -3 şi 1 grade.

Pe parcursul celor două săptămâni, precipitaţiile vor fi în general slabe cantitativ, iar probabilitatea de apariţie a acestora va fi mai mare 10 şi 11 ianuarie şi spre sfârşitul intervalului.

La munte, la începutul primei săptămâni, vremea va fi într-un proces de răcire, astfel că, de la o medie a temperaturilor maxime de -2…0 grade în prima zi, se va ajunge la -8 grade în 12 ianuarie. Ulterior temperatura va creşte uşor, iar până spre 23 ianuarie, media maximelor se va situa între -5…-2 grade. Evoluţia va fi asemănătoare şi pentru temperaturile minime, ce vor prezenta o medie de -6 grade în primele două nopţi, apoi se va înregistra o scădere semnificativă în 12 şi 13 ianuarie, la valori de -15…-12 grade, iar pentru restul intervalului sunt estimate temperaturi, în general de -10…-8 grade.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri