Regulile dietei SLI-M FLIT
- Nu sări niciodată peste aperitive! Riști să ceri de trei ori felul întâi, în loc de două ori.
- Începe masa cu desertul, pentru a mai tăia din pofta de mâncare. Până ajungi la adevăratul desert, uiți.
- Nu mânca prea mult dintr-un singur fel – mai sunt patru feluri.
- Evită ciorba seara! Ai mâncat deja ciorbă dimineață, la prânz și la gustarea de după amiaza.
- Murăturile trebuie mâncate cu măsură. Ocupă loc în stomac și nu merg cu sarmalele.
- Peștele este o mâncare dubioasă. Mulți spun că e prea sănătos.
- Nu mâncați slănină la aperitiv, dacă nu sunteți siguri că și cornulețele cu cacao și nucă sunt făcute cu seu sau untură.
- Sosurile sunt un ingredient greu digerabil. Băgați în el multă pâine, de preferință albă.
- Fructele sunt acide, deci de evitat. Preferați mai bine fructele de mare, cu sos remoulade.
- Pastele „al dente” se digeră mai ușor. Sunt și mai bune cu sos, carne tocată și parmezan, la cuptor.
- Nu consumați băuturi alcoolice la masă. Veniți gata băuți. Bine.
- Dacă după masă vă simțiți balonați, e normal. După masă doar n-o să te simți flămând…
- Evitați băuturile răcoritoare carbogazoase. Ați băut deja vișinată, țuică, fernet, vin roșu, coniac și șampanie.
- Nu confundați prăjiturile cu tortul sau desertul! Fiecare trebuie mâncate separat.
- Numărul sarmalelor trebuie să fie format din două cifre, dar nu mai mult.
- Limbile de pisică sunt pentru copii, la desert. Pentru adulți există limba de vită în aspic, câte una întreagă de persoană.
- Fasolea scăzută nu trebuie consumată goală. De aceea, francezii au inventat Cassoulet, cu cârnați de porc și rață fiartă.
- Supa-alfabet e pentru copiii mici, de clasa a I-a, maxim a II-a.
- Profiterol înseamnă să profiți de cât mai multe porții.
- Pizza vegetariană nu e pizza.
- Evitați FAST FOOD! Chiar și la McDonalds mâncați tihnit, cel puțin patru ore.
- Nu vă ridicați de la masă prea sătui. La urma urmei, mâncați din două în două ore, toată ziua.
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -