16.4 C
Constanța
sâmbătă, 13 aprilie 2024

„Regret sincer că am avut neșansa de a avea o autoritate locală incapabilă să deschidă spitalul!”

spot_img

Trebuie citit

Dr. Cora Mitroi-Maxim a transmis încă un mesaj usturător primarului Chițac și guvernanților, căruia le reproșează – pe bună dreptate – impotența în gestionarea crizei Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța:

„Știu că suntem acum prinși de război, inflație, benzină, pașapoarte dar….În urmă cu doi ani, ca infecționiști, începeam o nouă etapă a vieții noastre profesionale: cu teamă, incertitudini, întrebări, neliniști.

Auzeam pentru prima dată de virusul SARS CoV2 și știam că noi vom fi cei din prima linie! Pentru că asta era meseria noastră! Au existat atunci oameni, care deși bine pregătiți, s-au speriat într-atât de tare încât au renunțat! Și-au dat demisiile..nu mulți dar unde eram oricum insuficienți, s-a simțit.Și a venit starea de alertă care a permis legal, angajarea pe perioadă determinată a oamenilor de care spitalul de boli infecțioase avea nevoie și implicit bolnavii noștri! Au fost formați după tipicul nostru de oameni care gestionează bolile infecto-contagioase, într-o pandemie care ne-a solicitat până la maximum și nu numai că au rezistat, au învățat dar au și performat!

După tragicul eveniment de la 1 oct 2021, aceștia au fost detașați numai după ce presa a fost sesizată, exercitând presiune asupra decidenților. Deoarece comitetul director al SCBI decisese inițial să le înceteze contractele, dat fiind că spitalul nu mai era funcțional. O decizie care ar fi fost și imorală și chiar și ilegală! Aceste asistente, infirmiere dar și doctori (2 infecționiști și 1 medic de laborator, după știința mea) au continuat să își demonstreze utilitatea și eficiența în spitalele unde au fost detașați.

Începând de azi acesti oameni și-au primit deciziile de încetare a activității lor în SCBI, cu un mesaj sec din partea doamnei manager interimar: „Personalul angajat pe perioada stării de alerta, cu contracte de munca pe perioada determinată, contracte care au fost de la bun început încheiate în contextul pandemiei covid și în baza legislației subsecvente, își va înceta activitatea.” Am încheiat citatul! Înțeleg că dna manager interimar este foarte ocupată cu managerierea unui spital închis, probabil că stă pe lângă electricienii care tot implementează proiectul electric, (cam de când a venit Prof. Rafila în vizită tot îl implementează și tot nu îl mai termină)…de nu a scris mai mult decât rândurile de mai sus sau și-o pregăti proiectul de manager pt concursul pe post definitiv ce se va organiza luna viitoare!!! Altfel nu pot să îmi explic de ce nu a adresat un simplu „Mulțumesc” oamenilor acestora, fără de care, constănțenii și-ar fi pierdut și mai mulți apropiați!Dragi colegi, îmi cer eu scuze, în numele managerei actuale, fostă director medical în timpul pandemiei, care nu a înțeles că un pic de comunicare cu voi nu i-ar fi știrbit din autoritate și că nu i-ar fi căzut galoanele dacă v-ar fi mulțumit pentru acești aproape doi ani în care ați dat tot ce-i mai bun din voi pentru a vă autodepăși în fiecare zi, în binele bolnavului!

Regret sincer că am avut neșansa de a avea o autoritate locală incapabilă să deschidă spitalul, incapabilă să îl renoveze și să îl consolideze și să îl redea sistemului public medical, văduvindu-vă pe voi de locuri de muncă și pe constănțeni, de niște cadre medicale empatice și bine pregătite pe domeniul bolilor infecțioase. Eu vă asigur că și alți colegi, asistente și medici, angajați pe perioadă nedeterminată, vă mulțumesc pentru activitatea depusă, pentru că ați muncit alături de noi și vă ținem pumnii să vă găsiți cât mai repede un loc de muncă! Pentru că îl meritați! Păcat că SCBI Cța nu a fost în stare să vă țină aproape… pare că nu prea e în stare să ne țină aproape nici pe noi, cei definitivi!Poate s-o schimba ceva, măcar în ultimul ceas!

Refuz să cred că un management care din punctul meu de vedere a eșuat, nu a demonstrat în ultimele șase luni decât neputința, va deveni din interimar unul definitiv! Înțeleg că se caută manager la SCBI Cța! Haideți să găsim un om care să vrea să facă mai mult pentru spital, angajați și constănțeni DAR SĂ ȘI POATĂ!! Un om care să demonstreze mai mult decât autoritarism și neputință!Un om care să vrea mai mult decât să fie șef, un om capabil, un om care să comunice cu toți angajații și care să transforme SCBI Constanța în ceea ce merită, o instituție medicală măcar funcțională dacă nu una de top! Eu știu că există acest om…care chiar a și demonstrat deja, deschizând un spital închis, cu experiență reală în domeniu

… Poate o ieși soarele și pe strada noastră!”

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri