15.4 C
Constanța
vineri, 23 februarie 2024

Primăria va rezilia contractul reabilitării bulevardului Alexandru Lăpușneanu

spot_img

Trebuie citit

O știre cu implicații majore ne-a parvenit, recent, pe surse. Primăria Constanța va rezilia contractual de reabilitare a bulevardului Alexandru Lăpușneanu și acest lucru se va întâmpla săptămâna viitoare. Dacă va fi așa, Constanța va avea probleme și mai mari. (…)

Proiectul fusese început de fostul primar, Decebal Făgădău, PSD, care l-a lăsat „la cheie” noului edil, Vergil Chițac, PNL. Curios, acesta nu a anunțat și numele firmei câștigătoare la momentul când a prezentat oficial contractul. A spus că nu vrea să îi facă reclamă, dar probabil că motivele sunt altele.

Contractul prevede o perioadă de execuție de 540 de zile. Asta înseamnă că lucrările ar trebui să fie gata pe 17 septembrie 2022. Este extrem de greu de crezut că acest termen vă putea fi respectat. O simplă privire pe șantier arată că lucrările sunt departe de a se fi terminat. Au început de la intrare în Mamaia și acum sunt în zona Dacia, unde se lucrează pe o singură parte. Până la gară mai e cale lungă. Și nici măcar ce a fost făcut până acum nu s-a terminat.

Dacă acest contract se va rezilia, consecințele pentru Constanța și constănțeni vor fi grave. Pe de o parte, vom avea parte de haos în traficul rutier și pietonal. Imaginați-vă cum ar fi să trăim într-un șantier luni bune de acum înainte.

O a doua problemă este că procedura de atribuire ca trebui să fie reluată, iar acest lucru va duce la o întârziere pe care o putem număra în ani, nu în luni (și în funcție de contestații). Prețurile cu care lucrează acum firma sunt cele din 2020, între timp unele s-au și dublat. Este greu de crezut că cineva va mai putea contracta lucrări pentru 2022 sau 2023 la prețurile din 2020. Surse din domeniu ne-au declarat că acest lucru este practic imposibil, pentru că dacă cineva va face acest lucru va trebui să vină cu mulți bani de acasă ca să termine lucrările.

A treia și cea mai importantă este că, dacă se va întâmpla așa, Constanța condusă de Vergil Chițac va pierde fondurile europene pentru care a muncit Decebal Făgădău! Vorbim de un proiect cu valoare de 91.361.614, 40 lei care se derulează prin Programul Operațional Regional 2014 -2020, Axa prioritară 4. Dacă proiectul nu se duce la bun sfârșit, primăria va fi nevoită să achite și banii pentru tot proiectul. De plătit vom plăti tot noi, constănțenii obișnuiți și firmele din oraș.”

Notă: Interesant e că, pe toate lungimea lucrărilor, mașinile și utilajele prezente au numere de înmatriculare de Iași, Botoșani, Buzău… Chiar interesant.

Întregul articol, AICI.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri