8.4 C
Constanța
sâmbătă, 2 martie 2024

Investitorii locali i-au scris lui Chițac și… Guvernului. Adică degeaba

spot_img

Trebuie citit

Turismul constănțean este pe butuci sau cel puțin nordul litoralului, unde – după un sezon estival 2020 compromis – toate speranțele erau pentru această vară. Plajele lărgite excesiv, controale peste controale și nici un fel de sprijin guvernamental pentru administratorii de plaje sau patronii de hoteluri ș.a.m.d., toate acestea au dus la o soartă foarte grea pentru investitorii locali. În vârf de sezon, când lucrurile ar fi trebuit – teoretic – să funcționeze în parametri normali, investitorii se revoltă. Mai mulți administratori de plaje și patroni de hoteluri și restaurante i-au scris primarului Constanței, Vergil Chițac și mai multor ministere: al Economiei, al Mediului dar și ABADL. Vorbim de două scrisori în care aceștia reclamă lipsa oricărei empatii din partea statului, ba mai mult: Primăria Constanța și instituțiile guvernamentale se străduiesc să falimenteze turismul local.

A doua scrisoare este adresată Ministerului Mediului, al Economiei și ABADL.

„Este incredibil cum Grupul de coordonare al activității litoral sau Comandamentul litoral Constanta, în loc să preia din problemele agenților economici și să gestioneze aceste probleme începând cu rezolvarea acestora de partea autorității locale, a început cu amenințările realizate de unul din coordonatorii acestui grup si cu amenzile aplicate la indicația acestuia. Se constată că în fapt Corpul de control al primăriei municipiului constanța împreună cu polița locală, nu acționează conform legii si sarcinilor de serviciu, ci numai la indicația unei persoane. Astfel, se lasă impresia unei direcționări individuale sau mai exact asta chiar este. (…)

Toate acestea se datorează lipsei de respect față de operatorii economici care desfășoară activitatea pe litoral, a unei neaplecării asupra cunoașterii situației economice, a realității, care creează consecințe deosebite la nivelul societății noastre dar si asupra firmelor din Mamaia. (…)

Acest mod de acțiune, demonstrează dezinteresul față de operatorii economici din turism si în mod principal, direct, lipsa de respect față de turiștii care au mai venit în Stațiunea Mamaia. În fapt, operatorii au fost asaltați de toate instituțiile statului si amendate pentru un fenomen creat de Apele române, prin reprezentanții ei legali, urmare neactualizării si necorelării legislației si contractelor la realitățile actuale dar mai ales datorită lipsei de comunicare (în principal) și a proastei gestionări a lucrărilor de înnisipare.”

Întregul articol, AICI.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri