13.4 C
Constanța
luni, 27 mai 2024

Universității Ovidius i-a fost acordat calificativul „Grad de încredere ridicat” din partea ARACIS

spot_img

Trebuie citit

spot_img

Rectorul Universității „Ovidius”, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu, a declarat că, la sesiunea de admitere din această vară, peste 3.800 de candidați s-au înmatriculat la programele universitare de licență și master. „Cifrele înregistrate sunt similare celor de anul trecut și avem domenii, precum cele medicale, care se bucură de o creștere față de 2021. De asemenea, am înregistrat un record al înmatriculărilor candidaților români de pretutindeni. Astfel, numărul celor înmatriculați în sesiunea iulie 2022 a depășit cifra candidaților înmatriculați în ambele sesiuni de admitere din 2021. Pentru admiterea din luna septembrie, UOC scoate la concurs peste 2.200 de locuri la cele 77 de programe de studii universitare de licență, mai mult de 1.700 de locuri pentru 59 de programe universitare de master și peste 80 de locuri la cele cinci școli doctorale, cu opt domenii de studii de doctorat”.

S-au bucurat de interes Facultatea de Medicină, unde la domeniul Medicină au fost înmatriculați 143 de candidați fără taxă (ultima notă la proba de admitere – biologie, chimie, fizică – 8,72), iar la cu taxă alți 37 (ultima notă 8,59), respectiv Facultatea de Medicină Dentară, cu 37 de înscriși la fără taxă (ultima medie generală de admitere – 8,38) și 10 la cu taxă (ultima medie 8,32).

În plus, Universității i-a fost acordat calificativul „Grad de încredere ridicat” din partea Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS).

„Evaluarea instituțională externă a măsurat implementarea mecanismelor instituționale privind activitatea educațională și de cercetare și, totodată, a reconfirmat prestigiul și recunoașterea de care se bucură instituția.

Rezultatul este expresia eforturilor depuse de către întreaga comunitate UOC, calificativul obținut recent reprezentând cea mai înaltă certificare pe care o poate primi o instituție de profil și este o dovadă a îndeplinirii standardelor de calitate academică și, în egală măsură, a aprecierii și a încrederii publice de care se bucură UOC în ecosistemul educațional universitar” a declarat Rectorul Universității „Ovidius”, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu, pentru Cuget Liber.

spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri