10.4 C
Constanța
vineri, 29 martie 2024

PSD – the best movie in town

spot_img

Trebuie citit

Într-un oraș în care a pierdut alegerile, și locale și generale, PSD pare să intereseze foarte mult, în continuare.

Iar știrile despre viața (unii ar zice luptele) internă a acestui partid, vând și fac trafic. De presa online vorbesc, desigur. Ați citit ceva în ultima vreme despre viața internă, locală, a celorlalte partide politice, la Constanța? Nu? Sigur, ele sunt ocupate fie cu guvernarea, cu prosperitatea poporului, fie cu demolările și instituirea de noi – și mai mari – taxe locale. Subiectul stâlpișorilor a fost înlocuit cu cel al parcomatelor la care trebuie să mergi cu sacoșa de bani. Și cu „zonele”, ca-n „Călăuza” lui Andrei Tarkovski. După frații Strugațki, nu Dobre și Fiii.

Altele, neintrând în parlament, au dispărut, pur și simplu. Mai există PMP la Constanța? Știe cineva cine e președinte la Pro România (că Dobre se dă drept „coordonator”)? Sau cine e președinte la PNL MUNICIPIU?! Sau cine îl sapă pe Huțucă? Sau cine e la AUR? Sau câte PNȚ-CD mai există? Sau care e prețul real de achiziție al cireșelor de iarnă? Nebuloasă.

Deci, subiectul PSD Constanța deschide pagini de internet, în continuare. Rămâne „cel mai bun film din oraș”, cum spun americanii. Pe temele zilei, presa are și multe surse interne în PSD Constanța. Colaboratori externi, cum s-ar zice. Asta e bine. Află cum și ce-a fost. Restul, de la alte partide, plătesc presa – numai să nu se scrie NIMIC despre ei. Nici n-am avea ce… Noroc cu Chițac, că a acaparat toată atenția – și toate flegmele – din municipiu.

Când nu se va scrie nimic despre ei, pentru PSD va fi nașpa. Înseamnă că… nu mai înseamnă nimic și nu mai interesează. Or, deocamdată, după numai șase luni de mandat bezmetic al PNL-USR la Constanța și la guvern, speranțele nerostite ale alegătorilor tot către social-democrați se îndreaptă. Pentru cine-o mai trăi, peste trei ani. Că, dacă nu către ei, către cine?! Că nici neo-marxismul, neo-naționalismul, extremismul și „progresismul” nu mai sunt ce erau odată…

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri