30.4 C
Constanța
luni, 17 iunie 2024

Noi proteste împotriva unei guvernări abuzive

spot_img

Trebuie citit

Un adevăr de necontestat este exprimat de un vechi dicton latin: Si vis pacem, para bellum. În traducere – dacă vrei pace, pregătește-te de război. Cu alte cuvinte, dacă vrei să ai pace în țară trebuie să fii gata oricând să dai o ripostă hotărâtă agresorului potențial. 

          Aceasta presupune un potențial uman și material performant și o pregătire militară continuă, care pentru militarii de carieră poate dura între trei și patru decenii de muncă pe câmpul de instrucție, în poligoane, pe mare, sau supraveghind teritoriul Țării din aer pentru a fi în stare să-și respecte jurământul.

Acest lucru l-au făcut pentru a fi permanent gata de luptă, 24 de ore din 24 și în fiecare zi dintr-o lună. Toate acestea le-au făcut renunțând la anumite libertăți de care se bucură orice om într-o democrație.

          Din păcate, în momentul în care militarii, de toate gradele, au ajuns la vârsta când trebuie să se retragă, spre a beneficia de o binemeritată odihnă și relaxare, au nefericirea să constate că nu au condiții de a putea duce un trai decent atât ei, cât și familiile lor.

          Guvernanții din epoca postdecembristă, avizi de putere și de beneficii pentru propria persoană, pare că au făcut un pact în a ignora pe cei care toată viața s-au instruit 24 de ore din 24 pentru a fi gata să-și apere Țara.

În momentul aderării la NATO, condiție sine qua non pentru a putea face față unei eventuale agresiuni, una din condițiile, impuse și asumată de Guvernul României la data aderării, a fost aceea de a asigura un trai decent pentru militarii disponibilizați.

În acest sens a fost adoptată Legea 223/2015, referitoare la pensiile militare de stat, votată de un întreg Parlament și promulgată de Președinte care a adus unele reparații, absolut necesare, sistemului de pensionare pentru militarii rezerviști. Cu toate acestea, guvernele ulterioare nu s-au sfiit să recurgă la trei Ordonanțe de Urgență, toate trei fiind ilegale, care i-au alterat profund conținutul, astfel fiind diminuat substanțial dreptul la un trai decent cadrelor militare disponibilizate.  

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), miercuri 14 aprilie 2021, se alătură protestului organizat de Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual în Piața Victoriei din București. Protestul comun, organizat și cu în alte ocazii, este motivat de revendicări asemănătoare ce vizează respectarea prevederilor unei legi, încălcate flagrant de guvernanți și dreptul la o viață decentă.

Președintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate

Comandor (r) Ilie Truță

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri