17.4 C
Constanța
marți, 17 iunie 2025

Moraru (UNPR-RSE): „Investitorii americani sunt chiar curajoși, dacă își imaginează că în această țară discută cu cineva responsabil!”

spot_img

Trebuie citit

Mediul de afaceri din România a atins limita suportabilității în ceea ce privește taxele, avertizează Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR).

Potrivit acestuia, antreprenorii români și investitorii străini vor un guvern stabil și un cadru fiscal predictibil după alegerile prezidențiale. În opinia lui Daraban, nu atât anularea alegerilor de anul trecut, cât mai ales modul în care a fost condusă țara în ultimii 20 de ani i-a revoltat pe români. Întrebat care e cel mai mare pericol pentru antreprenori de imediat după încheierea alegerilor prezidențiale, acesta a răspuns: „Taxarea. Eu cred că mediul de business acum a ajuns la toleranța maximă a acceptării de noi taxe”.

Liderul CCIR a mai afirmat că afacerile s-au „plafonat”, or „la această plafonare taxe suplimentare… nu mai e loc de taxe suplimentare!”. De asemenea, Camera de Comerţ Americană în România – AmCham România face apel la responsabilitate şi dialog pentru a preveni deprecierea ireversibilă a încrederii investitorilor în România, în contextul turbulenţelor economice acumulate în ani şi accentuate până la cote de avarie de perioada electorală extinsă. AmCham România reafirmă, în numele celor 600 de membri – companii americane, internaţionale şi româneşti active în 32 de sectoare economice, cu o contribuţie de 20% la PIB-ul României, că priorităţile României sunt redresarea economică şi echilibrarea macro-bugetară. România nu îşi permite să piardă fondurile europene.

Finanţarea economiei şi ieşirea din criză depind de capacitatea de a atrage şi utiliza fondurile PNRR, se arată într-un comunicat de presă al AmCham. În același context, patronatele din privat solicită celor doi candidaţi la funcţia de preşedinte al României – George Simion şi Nicuşor Dan – să își prezinte viziunea lor privind politicile publice pentru dezvoltarea şi susţinerea sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii, a sistemului fiscal pentru microîntreprinderi, pentru încurajarea start-up-urilor şi a antreprenoriatului în rândul tinerilor.

Uniunea Națională a Patronatului Român – Regiunea Sud-Est, prezidată de constănțeanul Daniel Moraru, se străduiește să disemineze pozițiile celor doi, în reprezentarea intereselor companiilor româneşti în cadrul economiei naţionale, promovarea antreprenoriatului şi asigurarea unei complementarităţi între investiţiile străine şi cele româneşti. Antreprenorii așteaptă şansa analizării şi evaluării concepţiei economice pe care cei doi candidați o au asupra dezvoltării ţării în următorii ani: „Spre deosebire de politicieni, noi, cei din privat, suntem foarte sinceri:

Activitatea noastră înseamnă muncă, creație, personal profesionist, profit și taxare – preferabil cât mai mică, pentru dezvoltare normală și sănătoasă în orice societate cu mințile la ea. Prin urmare, când mă uit la televizor sau în presă, am ajuns la concluzia că investitorii americani despre care m-ați întrebat nu sunt optimiști, sunt chiar curajoși, dacă își imaginează că în această țară discută cu cineva responsabil! Cred că este clar pentru toată lumea că din acele dezbateri între cei doi nu a înțeles nimeni mare lucru, în afară de circ. Nu avem nici o viziune economică, nici o expunere de plan, mă întreb dacă există vreunul dincolo de gălăgia care ne asurzește timpanele. Rămâne doar să vedem ce se întâmplă pe 18 mai, iar din 19 mai să ne așezăm din nou la masa discuțiilor. Dacă vom avea cu cine, evident…”, a spus Moraru.

Articole similare

CURENT ELECTRIC APROAPE GRATIS!spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele stiri