30.4 C
Constanța
luni, 17 iunie 2024

Concert  Nicolae Voiculeț, în Piațeta Cazino

spot_img

Trebuie citit

Organizația de Management al Destinației Mamaia-Constanța continuă seria evenimentelor de promovare a stațiunii. Încă de la început de săptămână,  luni, 14 august, începând cu ora 20:30, turiștii și constănțenii vor putea să asculte un concert de excepție  în Piațeta Cazino. Pe scena amplasată aici va urca  Nicolae Voiculeț.

Artist de mare clasă, Nicolae Voiculeț s-a dedicat muzicii încă de la vârsta de 3 ani. A urcat pe  scenă încă de la vârsta de cinci ani şi a cântat alături de orchestre mari ale vremii. A continuat prin a participa la cele mai prestigioase festivaluri de creaţie, obţinând de fiecare dată locul întâi, atât pentru maniera interpretării vocale, cât şi pentru cea dirijorale.

Artist internațional, dirijor, coordonator muzical și producător, dar înainte de toate, un maestru al naiului, considerat cel mai alegoric instrument.

Artistul, care a concertat în faţa a peste  65 de lideri de state, figuri regale şi nobiliare, cărora a avut privilegiul să le expună întreg procesul creativ al compoziţiilor sale, a fost decorat de cu distincţia „Meritul Cultural al României în Grad de Cavaler”.

A făcut cunoscută tradiţia poporului român  prin sunet în peste o sută de concerte, în diverse colţuri ale lumii. A colaborat cu Orchestra Filarmonica din Viena, Stockholm, Praga, a avut evoluţii artistice în lumea arabă, dar şi în Japonia, America de Nord şi America de Sud. Performează pe scene de mare prestigiu artistic din Cehia, Franţa, Austria, Ungaria, Turcia, SUA, Canada, Germania, Japonia, India, Spania şi Italia alături de mari muzicieni ai lumii.

Repertoriul său este printre cele mai extinse ale artiștilor de astăzi, trecând de la compozitorii clasici si baroc, precum Bach, Corelli, Vivaldi, Schumann sau Schubert, până la cei mai faimoși compozitori moderni.

Organizația de Management al Destinației Mamaia-Constanța îi invită luni, 14 august, începând cu ora 20:30,  pe toți iubitorii de muzică  să fie parte a unui eveniment de excepție.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri