25.4 C
Constanța
luni, 17 iunie 2024

O ipoteză despre ce s-a întâmplat la Victor Babeș. Și o știre dintr-o țară arabă

spot_img

Trebuie citit

Imediat după tragedia întâmplată în seara de luni la spitalul Victor Babeș, unde trei oameni au murit în urma unei administrări defectuoase de oxigen medical, două interesante postări au apărut pe facebook, pe pagina lui Cătălin Anghel din Birmingham, deci nu ilustrul nostru consătean, pe care le redăm mai jos, cu titlul de ipoteză:

„DE CE TOATE ACCIDENTELE APAR NUMAI NOAPTEA?

Pentru că seara, eroii din linia întâi se pregătesc de somn. După schimbul de tură, fac o ultimă vizită, reglează oxigenul și pa.

Problema e cu reglarea presiunii. Ca să nu se oprească noaptea, trebuie să-i dai o presiune mai mare, altfel conținutul tuburilor scăzând, scade și presiunea și debitul scade sau se oprește. Nu e ca la apă unde există flux continuu care împinge mereu pe cea din coloană. Aici doar presiunea din tub împinge oxigenul. Există și regulatoare de presiune dar alea nu pot decât să limiteze presiunea, să nu treacă de o valoare maximă. Dar și alea se dau peste cap, dacă tu ai lăsat deschis robinetul prea mult și nu ajuta în cazul limitei inferioare a presiunii pentru că nu există și un aparat gen compresor sau vacuum, care sa tragă doar atât cât trebuie. Și-atunci îi dai mai mult, ca să fii sigur că nu se oprește peste câteva ore, când tu erou în linia întâi intrai la nani.

Toți spun ca eroarea este umană. Greu să fie tehnică, atât timp cât e vorba de un container separat, neracordat la instalația de oxigen a clădirilor. Deci cu instalații ambulante independente, unde trebuie sa reglezi singur presiunea. Știu asta pt că săptămâna trecută m-am certat doua ore cu un inginer specializat în asa ceva și angajat al unei firme care asigura oxigenul la un spital. Cred că se numește Linde. Mi-a dat un tub de oxigen pentru a oxigena apa pentru pești. Pentru că nu-l deschideam cât trebuie și cum îmi arată ceasul, peste un timp se oprea, pentru că-i scădea presiunea. Iar eu credeam că e defect și l-am înjurat pe ala prin telefon, până am obosit. Riscam să pierd puiet de pește de câteva zeci de milioane.

Până nu mi-a explicat că trebuie să-i instalez și regulatorul și să-i dau debit mai mult, n-a mers. Omul știa ce vorbește.

“Oxigenul a fost reglat necorespunzător. Presiunea prea mare.” Sursa :Realitatea tv. Ceea ce era de demonstrat…”

Iar a doua e mai clară și mai plauzibilă:

„Tragedie într-un spital Covid din Iordania, unde șase oameni au murit după ce alimentarea cu oxigen s-a întrerupt. S-a întâmplat într-un oraș situat la 20 de kilometri de capitala Amman, din cauza unei defecțiuni. Ministrul Sănătății a demisionat, fiind acuzat că este „responsabil moral” de cele întâmplate, informează Reuters. Rudele pacienților au povestit cum cadrele medicale, mult prea puține pentru numărul mare de bolnavi, au încercat din răsputeri să-i readucă la viață. Alarmați de situație, 150 de oameni s-au strâns în fața spitalului să afle vești despre cei dragi, iar un număr mare de soldați a fost trimis la fața locului, ca să prevină eventualele violențe.

Regele Abdullah a venit personal la unitatea medicală să se intereseze de soarta pacienților, iar la câteva ore de la tragedie, ministrul Sănătății și-a dat demisia.

Iordania se confruntă cu o creştere a infecţiilor COVID-19 atribuite în principal transmiterii rapide a variantei britanice a virusului. Iordanienii au anunţat săptămâna trecută măsuri mai stricte pentru a reduce răspândirea COVID-19. Iordania a raportat joi 8.300 de cazuri noi de COVID-19 și cel mai mare număr zilnic de morți de la debutul pandemiei. Țara, cu o populație de aproximativ 10 milioane de locuitori, a înregistrat în total 385.533 de cazuri de COVID-19 și 5.224 de decese.”

Trageți singuri concluziile.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri