18.4 C
Constanța
joi, 19 mai 2022

Justiția – strâmbă, noi – luați de idioți

Trebuie citit

Două spețe diferite, dintre miile din România, dar aceeași hibă îngrozitoare: diferențele enorme și impardonabile, dintre sentințele de la fond și apel. Instanțe și completuri care se jignesc și se sfidează, unele pe altele, fără pic de rușine. Și ne jignesc și nouă inteligența.

Dosarul Colectiv:

Cristian Popescu-Piedone, fost primar al sectorului 4 şi actual primar al sectorului 5, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare. În prima instanță, el a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni de închisoare. Adică la mai puțin de jumate.

Marian Moise, pirotehnist – 6 ani si 10 luni de închisoare, pedeapsă redusă de la 10 ani.

Aurelia Iofciu, şefa Serviciului autorizări comerciale din Primăria Sectorului 4, a fost ACHITATĂ. În primă instanță, a fost condamnată la 8 ani de închisoare!?! Deci, de la 8 ani, la nimic?!?

Luminiţa Larisa Ganea, consilier superior la Primăria Sector 4, a fost ACHITATĂ. În primă instanță, a fost condamnată la 7 ani de închisoare!?

Sandra Ramona Moţoc, referent superior la Primăria Sector 4, a fost ACHITATĂ. În primă instanță, a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Dosarul Henri Coandă:

Alexandru Mazăre a fost condamnat definitiv la trei ani închisoare cu executare pentru fals în declarații. Iniţial, la instanţa de fond, Alexandru Mazăre fusese achitat pentru complicitate la luare de mită, având de plătit doar o amendă penală de 5.000 lei pentru fals în declaraţiile de avere.

La fond, unul dintre judecătorii care i-au dat doar o amendă penală, pentru un rahat de fals în declarații, care n-a prejudiciat pe nimeni (iar suma de 80.000 de euro va fi recuperată, cu siguranță) era chiar șeful Secției Penale. Adică un fel de șef al judecătorilor care, la Apel, s-au șters undeva cu sentința inițială, dată de el!?

Să facem o paralelă simplă și deloc forțată, între două condamnări/achitări similare din cele două dosare.

O doamnă referent superior de la Primăria Sector 4 a fost ACHITATĂ la Apel, după ce, în primă instanță, fusese condamnată la 3 ani de închisoare CU SUSPENDARE. Acolo au murit 65 de oameni. Ce probe au găsit a doua instanță, față de prima, s-o achite? Mister. Primii probabil erau niște incapabili? Oricum, luase cu suspendare.

Mazăre a făcut un fals în declarații, primise o amendă penală și i se confiscau banii. N-a murit nimeni, n-a prejudiciat pe nimeni. N-a luat mită, iar frati-su, cel care decidea de fapt în respectivul proiect, a fost ACHITAT și la Fond, și la Apel, Ca și presupusul mituitor, Morgenstern!? Cu toate astea, la Apel i s-au dat 3 ani CU EXECUTARE, nici măcar cu suspendare, ca referentei din dosarul în care au murit zeci de oameni.

Judecați singuri. Așa-zisa justiție română e strâmbă, iar eu – și toți care nu înțelegem sucelile astea inadmisibile ale sentințelor, de la o instanță la alta – sunt idiot.

- Advertisement -spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri