30.4 C
Constanța
luni, 17 iunie 2024

Confiscați-le mașinile!

spot_img

Trebuie citit

I-am spus odată, unui fost primar (nici nu mai contează care) că sunt cel mai bun consilier local pe care nu-l va avea vreodată. În primul rând, pentru că cea mai onorantă funcție pe care o exercit, aceea de președinte al unei micuțe comunități, nu-mi permite (prin statut) acest lucru. Și-apoi, oricum nu m-ar pune nimeni pe un loc eligibil…

Secretul „valorii” mele în această funcție, pe care n-o voi ocupa niciodată, rezidă din două aspecte. Primo: simt enorm și văd monstruos, vorba lui nenea Iancu. Dacă aș posta pe facebook tot ce văd prin oraș, n-aș mai avea timp de mine. Unul din volumele mele de publicistică are subtitlul „Indignări cotidiene”… Secundo: merg mult pe jos, zilnic, deși am mașină. De fapt, aici e tot secretul, ignorat de ăștia care chiar sunt consilieri locali.

Eu nu știu sincer ce fac consilierii ăștia locali, on regular basis. Stau în birouri, în comisii, la ședințe? Își văd de serviciul lor de bază? Nu-și dau jos curu’ din mașină?! Nu vor să-l supere sau să-l deranjeze pe adormitul de primar? Cred că toate la un loc. Pentru că n-ai cum să vezi bătaia de joc din oraș – parte, datorată incapabilei administrații locale, incapabilei poliții locale, parte locuitorilor – și să nu reacționezi PE LOC. Să pui mâna pe telefon, să suni pe cine trebuie, să sesizezi, să ceri să se intervină. De la cel mai mic exemplu (ocuparea trotuarelor de mașini, blocarea străzilor prin staționarea în locuri interzise) până la grozăvii mai mari.

Dacă n-ai timp pentru funcția asta onorantă sau ți se pare că e remunerată cu prea puțini bani (ceea ce e adevărat), de ce nu lași pe altul?! Te-a obligat partidul să intri pe liste?! Dă bine în cartier și-n bloc să spui că ești consilier local? Visezi ca la anul să candidezi la funcția de primar sau parlamentar, pentru c-ai fost „cuminte”?

Du-te, tată, și vezi-ți de drum! Pe jos, fără mașină!

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri