29.4 C
Constanța
luni, 15 aprilie 2024

De ce a fost „executat” oficial ministrul-catastrofă Vlad Voiculescu

spot_img

Trebuie citit

De ce a fost demis „oficial” ministrul-catastrofă al Sănătății, Vlad Voiculescu?!

Nu pentru gafele făcute, pentru dezastrele gestionate și morții din spitalele românești și ATI, ci pentru „neascultare”, vorba lui IPS Teodosie. Pentru ordine date după ceafa sa de adjuncta sa, Andreea Moldovan, despre care se spune că e adevăratul tartor din minister.

Ultima nesupunere s-a consumat marți seara, cam în același timp cu etapa de Champions League, deci se spera că nu multă lume va băga de seamă.

Ministerul Sănătății a elaborat un ordin prin care introduce noi criterii pentru carantinarea localităților. Nivelul de testare COVID devine factor principal, alături de rata de incidență și gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI.

Ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan a fost publicat marți pe șest în Monitorul Oficial. Acesta introduce un punctaj pe baza unei grile. Cu cât o localitate are mai multe puncte, cu atât situația epidemiologică este considerată mai gravă și poate intra în carantină.

Astfel, municipiile și zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori riscă să intre în carantină dacă au minimum 60 de puncte, iar restul localităților dacă au minimum 70 de puncte. Rata de incidență cumulată în 14 zile de la care se poate institui carantina este de 3 cazuri la o mie de locuitori.

Pentru ieșirea din carantină este prevăzut un singur criteriu: rata de incidență mai mică de 3 cazuri la o mie de locuitori.

Deci, de-aia.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri