25.4 C
Constanța
luni, 17 iunie 2024

De veghe lângă troaca de secară a PNL și USR-PLUS

spot_img

Trebuie citit

Nici eu n-am înțeles inițial dansul PSD, de a spune că votează, apoi că nu votează orice moțiune de cenzură, că depune moțiunea proprie, dar pe-urmă n-o mai depune. Dar m-am lămurit în final că au dreptate.

Argumentul principal este că toată panarama făcută de USR-PLUȘ, cu ieșirea de la guvernare, asocierea cu AUR (apropo, pentru catalogările primite, de extremiști, ăia ar putea reclama la Consiliul Discriminării!) și toate declarațiile belicoase au fost doar spectacol de sunet și lumini. Mai convingători sunt deocamdată PNL, care i-au ras pe excentricii lor partners in crime cam de peste tot. Dar se va vedea că, după congresele celor două formațiuni politice aflate în cădere liberă în cap, îi va repune în funcții, spre rușinea amândurora.

Sigur că vor fi și niște miei beliți, după tot circul ăsta. Niște pierderi colaterale, ce vor fi asumate cu noduri de ambele tabere. Cei mai probabili perdanți: Orban – care a pierdut șefia PNL de luni bune – și Anca Dragu „Jamila”, care nici ea, săraca, nu știe ce caută în fruntea Senatului. Și poate câțiva secretari de stat și chiar miniștri, insignifianți ca figuri politice, care nu se vor mai regăsi în noua coterie PNL-USR din octombrie. Marea întrebare, care ar putea fi jucată și de casele de pariuri, este dacă Stelian Ion mai „pupă”. E o relație ciudată, de tată-pupil, a băiatului ăsta cu Dan Barna. Am mai povestit: l-am cunoscut pe omul ăsta chiar la mine-n casă și părea normal, fără extremisme și porniri inchizitoriale, tolerant și de bun simț. Și-acum, când ne întâlnim pe stradă, ne oprim și ne vorbim civilizat: ce mai fac copiii etc. În privința lui Barna, fără să-l cunosc, impresia mea este însă una certă (validată și de alte persoane, mai avizate): securist ticălos, manipulat și uns cu toate alifiile.

Revenind la ideea inițială, mi se pare inspirat că PSD nu se bagă în troacă, lângă una sau alta dintre părți. Ar fi ajutat la dărâmarea lui Cîțu din funcția de prim ministru pentru ca acesta – întărit de funcția de președinte PNL pe care o va câștiga lejer – să fie nominalizat din nou de cățeii lui liberali și de Iohannis (alt ticălos). Și-ar fi fost în postura în care am fost eu, când am încercat să despart un cuplu de țigani, care se băteau în stradă. Când țiganca s-a răstit la mine, oprindu-se din păruială: „Ce te bagi tu, chiorule?!? Ăsta-i barbatul meu!? El mă bate, el mă fute!?”

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri