18.4 C
Constanța
duminică, 1 octombrie 2023

Concurs cu dedicațe la Clubul Sportiv al Primăriei Constanța

spot_img

Trebuie citit

Primăria Constanța organizează concurs pentru ocuparea funcției de director al Clubului Sportiv Municipal, înființat recent. Procedura a fost demarată în august 2022. O singură persoană și-a depus dosarul, care a fost acceptat. Nu se dă un concurs propriu-zis. Dacă va convinge comisia, va deveni director pentru următorii patru ani

O condiție de participare a avut darul să cearnă candidații. Condițiile specifice de participare au fost următoarele:

  1. studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în unul dintre domeniile următoare: în domeniul fundamental științe sociale ramura de știință – științe juridice sau în domeniul fundamental știința sportului și educației fizice;
  2. vechime în specialitatea studiilor necesară exercitării funcției, de minimum 9 ani;
  3. absolvirea unui program internațional de management sportiv organizat de către o entitate internațională recunoscută pe plan sportiv internațional.
  4. sunt apte din punct de vedere medical (fizic și neuropsihic);
  5. nu au împlinit vârsta standard de pensionare, conform legii.

De ce este nevoie de „absolvirea unui program internațional de management sportiv organizat de către o entitate internațională recunoscută pe plan sportiv internațional”? Cine face un astfel de curs în mod uzual? Este o cutumă această cerință sau este numai o condiție cu dedicație?

Pentru concursuri similare organizate de primării din România, nu apare o astfel de condiție nici la Primăria Satu-Mare, nici la Primăria Zalău, nici la Primăria Sighișoara, nici la Primăria Reșița, nici la Primăria Focșani, nici la Primăria Bacău. Nu am reușit să găsim o condiție similară la nicio primărie din România.

Condițiile puse de Ministerul Tineretului și Sportului pentru funcții de director al cluburilor sportive din subordinea sa: nici ministerul nu cere „absolvirea unui program internațional de management sportiv organizat de către o entitate internațională recunoscută pe plan sportiv internațional”, ci numai studii universitare, de master și vechime.

Directorul CSM are un salariu brut de 12.200 de lei pe lună, iar cel adjunct primește 11.200 de lei.

Mai multe detalii, AICI.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri