21.4 C
Constanța
vineri, 29 martie 2024

Lungoci: Domnule Cîmpeanu, nu este rău ca uneori să cădeți în mintea copiilor!

spot_img

Trebuie citit

Așa după cum precizează Lucian Lungoci, deputat PSD Constanța, ricât ar încerca să-și acopere inabilitățile, ministrul Educație, Sorin Cîmpeanu, trebuie să asculte vocile care-i contestă deciziile referitoare la transportul elevilor navetișiti.

“Și sunt multe! Sunt elevii din Bacău, București și Ilfov, Maramureș, Vâlcea, Timiș și, nu în ultimul rând, cei din Constanța. Lor li se adaugă federații de părinți.

Este greu de crezut că toți acești sunt întruchiparea  răutății, iar ministrul Educației este icoana de pus la închinat! Chiar dacă, la acest moment, vine cu declarații menite să liniștească spiritele.

Efectul, însă, a fost invers. Și asta pentru că acordarea sumei de 300 de lei prin decontare, așa după cum dorește ministrul pentru transportul elevilor, nu rezolvă fondul  problemei.  

Rupt parcă de realitățile crunte ale actualei perioade, Sorin Cîmpeanu consideră că familia unui elev care locuiește în satul Tătaru, comuna Comana și face liceul în municipiul Constanța, are disponibilă această sumă la începutul fiecărei luni. Și, mai mult decât atât, crede că poate să aștepte până când onor Inspectoratul Școlar o decontează! Parțial, pentru că decontul este plafonat…

Culmea este că există o soluție: subvenţionarea operatorilor, astfel încât elevii să primească abonamentele complet gratuit!

De ce nu ia Ministrul Educație această variantă, în calcul? Pentru că este avansată de elevi și părinți, iar Sorin Cîmpeanu nu vrea să îi bage în seamă!

Și când te gândești că ei îi dau “importanță”, în condițiile în care  ultima ordonanţă de urgenţă adoptată de ministrul Cîmpeanu în domeniul transportului școlarilor, OUG  50/2021, a fost atacată la CCR de către asociaţiile de elevi, în prezent fiind 6 dosare pe rolul Curţii!

Domnule ministru, nu este rău ca uneori să cădeți în mintea copiilor! Nu de altceva, dar, nu de puține ori, elevii știu mai bine decât dumneavostră care le sunt problemele și, mai ales, cum pot fi rezolvate…”, a transmis Lucian Lungoci, deputat PSD Constanța.  

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri