29.4 C
Constanța
luni, 15 iulie 2024

Fie că recunoaștem sau nu, deciziile pe care le luăm zilnic au un impact asupra planetei

spot_img

Trebuie citit

Problema prevenirii generării de deșeuri este destul de greu de soluționat la nivel global, pentru că nu putem influența deciziile oamenilor, însă la nivel individual putem adopta anumite măsuri, pentru a reduce cantitatea de deșeuri. Mai puține deșeuri generate înseamnă mai puțină poluare și mai multă curățenie pe străzi, în păduri sau în alte spații publice. Mai multă reciclare înseamnă mai puține deșeuri depozitate la rampa de gunoi.

𝗖𝘂𝗺 𝗽𝗿𝗲𝘃𝗲𝗻𝗶𝗺 𝗴𝗲𝗻𝗲𝗿𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗱𝗲 𝗱𝗲ș𝗲𝘂𝗿𝗶: Evită să cumperi articole din plastic de unică folosință. Investește în articole 𝗿𝗲𝘂𝘁𝗶𝗹𝗶𝘇𝗮𝗯𝗶𝗹𝗲 precum: o sticlă de apă, o cană de cafea, sacoșa de cumpărături, recipiente pentru mâncare.

Gândește-te de două ori înainte de a achiziționa un produs. Trăim în era consumerismului, și în fiecare zi găsim produse ”la reducere” și, astfel, avem tendința de a cumpăra, chiar dacă nu avem nevoie.

𝗥𝗲𝘂𝘁𝗶𝗹𝗶𝘇𝗲𝗮𝘇𝗮 produsele, oferă-le o noua destinație. De exemplu:

– transformă o o pereche de blugi cu ajutorul accesoriilor;

-un borcan din sticlă poate fi transformat într-o vază;

-un pet poate deveni un recipient din care se hrănesc păsările. Și exemplele pot continua.

𝗖𝗼𝗹𝗲𝗰𝘁𝗲𝗮𝘇𝗮 𝘀𝗲𝗽𝗮𝗿𝗮𝘁 deșeurile și depoziteazî-le în locuri special amenajate. Colectezi separat și deseurile se tranformă în obiecte noi, astfel se economisesc resursele necesare producției unui obiect nou.

Evită să cumperi cantități mari de produse alimentare pe care știi că nu le vei consuma. În acest mod, eviți ca aceste alimente să se transforme în deșeuri.

#refoloseste#recicleaza#redu#colecteazaseparat

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri