29.4 C
Constanța
luni, 15 aprilie 2024

Udrea, către Murad: „Povestea cu haosul dezvoltării urbanistice pe litoral e veche si, din păcate, de neoprit”

spot_img

Trebuie citit

Elena Udrea a postat pe pagina sa Facebook un mesaj în care a explicat că a văzut apelul lui Mohammad Murad, cel mai mare operator de turism de pe litoral cel puțin după numărul de locuri de cazare. El cere oprirea construcțiilor ilegale în stațiunile din sudul Litoralului. Fostul ministru al Turismului a explicat că „Povestea cu haosul dezvoltării urbanistice pe litoral e veche si, din păcate, de neoprit”. De asemenea, ea a precizat ceea ce a realizat în timpul mandatului ei.

Astfel, Elena Udrea susține că a dat o ordonanță de urgență prin care au fost demolate hoteluri construite ilegal, pe plajă. De asemenea, ea a pornit realizarea unei strategii de dezvoltare a litoralului. Scopul a fost de a stabilii limitele în care se poate construi pe litoral, condițiile pentru a demola construcțiile ridicate deja. Mai mult decât atât, Udrea a precizat că această strategie de dezvoltare era aproape finalizată atunci când ea a plecat de la Guvern, în februarie 2012.

În aceeași postare, Udrea se întreabă ce au făcut urmașii ei de la Ministerul Turismului. „La ce au lucrat specialiștii din turism, urbanism și construcții din minister, dar și din afara lui, operatori din turism, agenți economici de pe Litoral, autorități publice locale din stațiunile turistice, etc.?? Cu siguranță există pe undeva, terminată sau nu.” (…)

Murad: „Nu stricați și stațiunile Neptun, Olimp, Jupiter, Venus”

Omul de afaceri Mohammad Murad i-a transmis marți, 16 august, prim-ministrului Nicolae Ciucă un mesaj despre situația turismului de pe litoral. „Domnule prim-ministru, vă rugăm din suflet, greșeala din Mamaia să nu se repete în sud. Vrem să interveniți să dați ordonanță să nu se mai facă construcții ca în Mamaia. O să stricați și stațiunile Neptun, Olimp, Jupiter, Venus. Fac apel. Faceți ceva. Domnul ministru al Turismului, faceți ceva, nu stați ascuns, ieșiți și spuneți gata cu construcțiile haotice, fără parcări, fără urbanism, fără sistematizare. Nu e normal ”.

Mai multe detalii, AICI.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri