17.4 C
Constanța
duminică, 19 mai 2024

Minciuna servită cu numele „relaxare”, ambalată frumos și cu fundiță

spot_img
spot_img

Trebuie citit

spot_img

Marea relaxare mult așteptată de toți românii, trâmbițată de Klaus Iohannis și transmisă mai departe de ecoul sau gângav cu numele de Florin Cîțu este, de fapt, marea segregare între vaccinați sau testați și nevaccinați sau netestați.

Am văzut mulți ticăloși și multe ticăloșii, dar HG 550/2021 și promotorii ei sunt în top. Citiți bine Hotărârea și veți vedea că dacă nu ești vaccinat sau testat anti-Covid, locul tău este, cel mult, în aer liber, dar și acolo, uneori, cu condiții. Asta în condițiile în care, după vaccin, sunt confirmate cazuri de infectare, chiar și decese. De fapt, toată lumea știe că vaccinul nu te protejează de virus, nu îl ține „by default” departe de tine și nici în tine nu îl ține dacă te infectezi vaccinat, ci doar te ajută să faci o formă mai ușoară a bolii, asta în cazul în care nu mori „din cauze naturale”, nu simți că mai ai puțin și închei socotelile cu viața după rapel sau nu treci prin câteva zile de moleșeală, poate și cu ceva febră.

Desigur, se poate și fără efecte adverse, dar nu despre asta este vorba acum, ci despre cum Guvernul ne mângâie pe cap, ne zâmbește printre dinți și ne izolează, din nou.Mai mult, Hotărârea bagă adânc mâna în buzunarul românului nevaccinat, pentru că îl forțează să se testeze. Nu vrei să te vaccinezi, „it’s your business”, dar trebuie să te testezi. Cum testul e pe „money”, adică „it’s their business, not mine”, dacă vrei să participi la câteva evenimente, indoor sau outdoor, trebuie de pe-acum să pui bani la ciorap căci fără câteva sute bune de lei, cât te costă testarea, tot prin jurul casei o să stai. Chiar și vaccinații au o problemă: dacă nu au trecut 10 de zile de la rapel și vor la un concert sau festival, trebuie test. Frumos, nu?

De fapt, știți ce ar fi fost cu adevărat frumos? Ca odată cu maratonul de vaccinare, să existe și unul de testare, dar tot moca. A, da, uitasem, pentru testarea în masă n-avem bani, dar ca să facem fundul mare companiilor din BigPharma găsim.Să ne înțelegem, chiar dacă nu m-am vaccinat, și nu mă vaccinez, eu nu sunt atins de prevederile HG. De pildă, a nins, a plouat, eu tot afară mi-am băut cafeaua, la concerte merg rar spre deloc, la meciuri sau în cluburi nici atât. Mi-ar plăcea să văd un spectacol, dar pot să citesc o carte. Singurul lucru pe care îl fac și pe care Guvernul nu poate să mi-l ia, încă, este plimbatul pe jos.

Deci, chiar dacă emanația guvernamentală nu mă afectează în plan personal, mă enervează însă ticăloșia lor, a celor care, pe de o parte, vorbesc despre cât de nasol și retrograd este certificatul de vaccinare, iar pe de altă parte, exact asta fac, îl introduc, dar sub altă formă. Mă revoltă minciuna servită cu numele „relaxare”, ambalată frumos și cu fundiță cât să nu-i vedem găunoșenia, mă dezgustă lipsa de empatie, goliciunea emoțională, sufletească, a celor care ne conduc și care împart România în două: vaccinați și nevaccinați.

Lucrurile astea nu pot rămâne așa. În primul rând sper ca HG al segregării naționale să fie atacat și anulat de instanță.Apoi, mai sper să văd mulți oameni în stradă, împotriva unui Guvern care pune genunchiul pe gâtul celor nevaccinați după modelul patentat de Ceaușescu cu cei care îndrăzneau să critice regimul.Și mai sper ca în cartea națională de istorie Iohannis să primească cel mult o virgulă iar Cîțu spațiul dintre cuvinte.

Mihai PETRE

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri