13.4 C
Constanța
luni, 27 mai 2024

Proiecte ambițioase la primăria Băneasa Constanța!

spot_img

Trebuie citit

spot_img

Primăria Băneasa lucrează în plin la implementarea proiectelor de dezvoltare locală. Se derulează lucrări fizice în teren la mai multe proiecte, după cum urmează:

  1. Proiect de modernizare și extindere drumuri și străzi în comuna Băneasa, finanțat prin PNDL II. Se lucrează la realizarea acostamentelor pe DC 38 și pe Strada Belșugului. S-a finalizat strada Principală din satul Tudor Vladimirescu. Se toarnă asfaltul în zona podului de la km 1+850 de pe DC 38. Potrivit angajamentului asumat de constructor, lucrările fizice în teren la acest proiect trebuie să se încheie până la data de 31 iulie 2022. După această dată urmează să se facă inspecțiile tehnice pentru pregătirea procedurilor de recepție a lucrărilor.

De rezultatele proiectului vor beneficia circa 4000 de locuitori ai comunei, precum și un număr de circa 50 de agenți economici care utilizează infrastructura modernizata prin proiect.

Realizarea acestui proiect va duce la scurtarea timpului de deplasarea, diminuarea riscului de accidente, îmbunătățirea aspectului urbanistic al comunei și creșterea nivelului de siguranță rutieră.

2. Proiect Grădinița cu 2 clase în Băneasa, Cartierul Cărpiniș, finanțat prin PNDL II.

Se lucrează la amenajările exterioare: turnarea platformei de beton, finalizarea gardului de împrejmuire, realizarea fosei septice, amenajarea spațiilor verzi și a locului de joaca pentru copii. Amenajările vor fi gata cel mai târziu la sfârșitul lunii august 2022, după care se vor declanșa procedurile de pregătire a recepției obiectivului de investiții î,n vederea predării lui către sistemul de învățământ preșcolar.

De rezultatele proiectului va beneficia un număr de circa 500 de locuitori. Proiectul va asigura creșterea cifrei de școlarizare, diminuarea numărului de copii care nu au loc la grădinițe, îmbunătățirea aspectului arhitectonic al localității, extinderea spatiilor verzi.

spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri