29.4 C
Constanța
luni, 15 aprilie 2024

Bogdan Oancea: „Îl voi grația eu pe Mazăre în 2029, când voi ajunge Președinte!”

spot_img

Trebuie citit

Numele lui Bogdan Oancea a apărut la nivel național destul de recent. Personaj cunoscut în Dobrogea, Bogdan este, elegant spus, un tip excentric. A mai apărut prin media locală, ca dirijor al unor coruri de copii și promotor al unor tinere talente care cântă. Uneori cântă și el, la ocazii.

Nimeni nu știa însă până de curând că are și talente de revoluționar și protestatar. S-a așezat singur în fruntea protestelor anti-mască de la Constanța, până când cei de la AUR – depozitarii absoluți ai manifestațiilor și manifestărilor bizare și țipătoare – i-au făcut vânt, cum i-au făcut și lui Șoșoacă.

Omul a rămas marcat și s-a radicalizat. S-a simțit marginalizat și persecutat. A plâns și s-a plâns. A protestat în ploaie, singur, în fața Prefecturii, până l-a ridicat ambulanța și l-a dus la Spitalul de Psihiatrie de la Palazu. S-a certat online pe cel despre care spune că e cel mai bun prieten și „viața lui”. Rău. Deodată, mulți au început să-l evite, să facă mișto de el, să-l ridiculizeze. Noi, dimpotrivă. Am încercat să aflăm ce-l mână-n luptă și cum explică gesturile flamboaiante și interminabilele transmisii live de pe facebook, la care se uită numai câțiva, aleși.

A acceptat să ne ofere interviul de mai jos, prin messenger, deci măsurile de distanțare, dar numai socială, au fost respectate. Pe durata redactării întrebărilor și răspunsurilor, nicio mască medicală nu a fost rănită.

„ Conform ultimului diagnostic psihiatric, am avut o tulburare mixtă de personalitate.”

Metropola Constanța:  Unii comentează că ești instabil. Nu vreau să le răspunzi direct. Te simți ca atare? E ceva în neregulă?

Bogdan Oancea: Mă simt stabil, în aceeași măsură în care această țară îți poate oferi un mediu stabil de existență. Conform ultimului diagnostic psihiatric de la Palazu Mare, am avut o tulburare mixtă de personalitate.

– Toată atenția publică pe care ai atras-o a început nu de la proteste – mulți protestează, cu sau fără motiv – ci de la episoadele emotive în direct. Le regreți? De ce așa ceva?

– Pentru că numai prin circ și impact emoțional puternic poți atrage atenția presei românești, pentru a te putea face auzit și luat în considerare. Am jucat un mic rol de victimă, pentru a putea să determin televiziunile să îmi asculte punctul de vedere și de a câștiga puțină notorietate.

Nu mi-a răspuns, da’ mi-a dat block pe facebook

– În live-urile de pe Facebook te adresezi unor oameni, ca și cum chiar te aștepți ca ăia să se uite, „la moment”. Unii nici n-au facebook!? Sau chiar dacă au, de ce s-ar uita în clipa aia tocmai la tine?

– Dialogurile din live-uri pe Facebook sunt retorice, nu mă aștept să primesc răspuns pentru că sunt conștient că interlocutorii mei nu se uită în acel moment pe LIVE, dar mizez pe faptul că poate cineva le va povesti ulterior despre mine…

Un exemplu fericit a fost cel al domnului ministru al justiției, Stelian Ion, care la primul live din prima seară de protest, când i-am invocat numele, chiar a intrat pe live, iar ulterior mi-a dat BLOCK pe Facebook, constatând că nu poate răspunde solicitării mele de a ni se alătura nouă, tinerilor constănțeni de la care chiar domnia sa le cerea votul pentru a deveni primar, în același loc de unde protestam eu, recte piața Prefecturii (eram de față la acel flash mob din vinerea mare, înainte de alegerile locale).

– Mizele pentru care protestezi sunt uneori generale (purtarea măștii), alteori excentrice. De ce ceri grațierea lui Radu Mazăre? Crezi că e posibilă?

– Pentru că Radu Mazăre a fost singurul Primar care a animat Constanța și stațiunea Mamaia, susținând HORECA într-un mod original și unic în România. Pentru mine, Radu Mazăre este și va rămâne cel mai tare primar pe care l-a avut acest oraș în care m-am născut și unde locuiesc. Cred cu tărie ca este posibilă grațierea lui Radu Mazăre, așa cum a făcut-o domnul președinte Ion Iliescu cu el (la o precedentă condamnare cu executare, în anii ‘90), o poate face și actualul Președinte al României. Iar dacă nu o va face Klaus, îl voi grația eu în 2029 dacă voi ajunge Președintele acestei țări!

– Reacțiile tale emotive (cum e plânsul) sunt o reacție la faptul că unii te iau în derâdere? Sau fiindcă realizezi că totul e inutil?

– Reacțiile mele sunt un răspuns pe măsura comentariilor derizorii ale celor care mă etichetează drept nebun, pedofil, dus cu pluta, plângăcios, cu scula mică, sau cu „flatulențe” la bas… (?!, n.n.)

Tot asa cred și eu despre ei, cine zice ăla e!… Nu este nimic inutil, totul are un singur scop: Bogdan Oancea – Președintele României în 2029!

– Chiar crezi asta?!

– Da!

– Cum stai cu serviciul, cu munca? Mai ai timp? E și asta o problemă care te macină?

– Cu serviciul stau foarte bine, am 22 de elevi la Canto ARMONIA în trei localități: Negru Vodă, 23 August și Țepeș Vodă și sunt mândru de toți elevii mei de la Canto, cu care organizez concerte și festivaluri online. Am o singură zi liberă pe săptămână: marți.

– Ce crede familia ta în mod sincer despre acțiunile tale? Le aprobă?

– Familia mă dezaprobă, mă sfătuiește să îmi vad strict de muncă și atât. Însă eu am altă opinie…

„Actuala conducere execută comenzi primite telefonic pe firul roșu de la Angela Merke, Joe Biden sau Vladimir Putin.”

– Cum îi vezi pe cei care nu protestează în stradă din principiu? Ca mine, de exemplu… Suntem blamabili?

– Cei care protestează din casă sau prin alte modalități sunt cei care poate se tem de riscul infectării în aglomerații haotice stradale, sau poate nu sunt deranjați de aceste restricții și le pot suporta mai ușor. Nu sunt blamabili, atâta timp cât au conștiință și sufletul alături de această țară, care nu merită să fie abuzată de actuala conducere în acest mod haotic, doar prin executarea unor comenzi primite telefonic pe firul roșu de la Angela Merkel, Joe Biden sau Vladimir Putin.

– În engleză există expresia „Get a life!” Crezi că te vizează?

– Da, însă „I have a life called… ARMONIA” Copiii mei de la clasa de Canto Armonia sunt viața mea. Mama și bunica mea sunt viata mea. Prietenul meu cel mai bun, George Bijacu este viața mea (cel pe care îl înjura și amenința în urmă cu o săptămână-două, n.n.).

Pasiunea mea pentru muzică este viața mea. Prin artă și muzică respir, prin acești copii îmi bucur existență în fiecare zi și da, sunt un om împlinit și fericit.

– Ai încercat să intri în sediul unei televiziuni naționale de știri. Te așteptai să fii primit? Să te întâlnești cu șeful și vedetele postului? Fără o întâlnire stabilită în prealabil?

– Da, am încercat, însă regulile de securitate ale Antenei 3 au făcut să aștept umil la poartă și mi s-a luat un interviu despre protestul meu individual la Palatul Cotroceni de marți, 13 Aprilie. Am sperat să pot vorbi direct cu Mihai Gâdea sau Mircea Badea, însă nu am avut încă ocazia asta, decât în direct în emisiunea Sinteza Zilei, unde am fost invitat pentru 10 minute, acum două săptămâni…

Sper să am aceasta ocazie cât de curând și să ajung în platoul emisiunii, asemenea lui Selly, celebrul vlogger de succes și să mi se dedice o oră din emisiune, în care să spun tot ce am pe suflet despre România.

– Unde și când se va sfârși protestul tău? Ce te-ar face să încetezi, ce te-ar mulțumi?

– Protestul meu va înceta când Klaus Iohannis își va da demisia și îl va grația pe Radu Mazăre! De asemeni, este implicită DEMISIA guvernului incompetent PNL USR PLUS, condus de Florin Cîțu. Dacă aceste trei deziderate se vor împlini, voi înceta protestul și îmi voi face cunoscută viziunea mea asupra unui nou sistem de conducere al țării numit simplu: ARMONIA PENTRU ROMÂNIA, bazat pe un Guvern de largă uniune națională, cu o structură de ministere bazată pe procentele electorale de la alegerile Parlamentare.

„Din inimă români, să ne iubim!”

– O întrebare simplă: ce mai urmează?!

– Urmează o lansare a unei piese anti-sistem compuse de mine, „Lăsați-ne să cântăm”, pe 1 Iunie cu corala ARMONIA a Arhiepiscopiei Tomisului și corul de copii ARMONIA. Piesa va deveni virală și va fi noul mod artistic de protest împotriva interzicerii la orele de muzică a activității efective de a cânta a copiilor. Apoi, va urma un concert la SALA PALATULUI cu Orchestra Simfonică București dirijată de Andrei Tudor, eveniment preluat sper de Antena 3 și România TV, care va promova acest mesaj: „LĂSAȚI-NE SA CÂNTĂM/ PRIN MUZICA RESPIRĂM/ LĂSAȚI-NE SA VISĂM/ ÎN ARMONIE SĂ VIBRĂM/ PRINTRE ÎNGERI ACUM SĂ PLUTIM/ LUMINĂ DIN RAI SĂ PRIMIM/ DIN INIMĂ, ROMÂNI, SĂ NE IUBIM/ PE DUMNEZEU SĂ-L REGĂSIM”!

– Doamne Ajută!

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri