25.4 C
Constanța
luni, 17 iunie 2024

Focșa: Guvernul Ciucă închide România!

spot_img

Trebuie citit

Acest guvern vrea Distrugerea Sistemului Energetic Naţional din România.

Prin deciziile luate în ultimul an, unilateral de către Guvernul României ați demonstrat că sunteți trădători, hoți și incompetenți. Ceaușescu a fost ucis pentru că a înfometat și ținut în frig poporul, chiar dacă România a cunoscut o dezvoltare industrială uluitoare. Aveți mare grijă! România stă pe un butoi de pulbere!

Prin PNRR, ați acceptat închiderea centralelor electrice care funcţionează cu cărbune. Ați vândut Mintia şi urmează alte si alte obiective! În disperarea guvernanților după cashul vânat de ei, Hidroelectrica va fi listată la bursă cu cei 20% (aprox. 1275 MW în funcţiune) deţinute de către Fondul Proprietatea până în 2024, subevaluaţi la numai 10.2 mld. lei, adică aprox 2.1 mld Euro. Legea exploatărilor petroliere offshore ați trecut-o la comanda venită din afara României.

Dereglementarea pieţei ați făcut-o lată prin OUG 27/2022 şi OUG 119/2022. Pe linie de investiției ați blocat tot ce ați putut cu intenție pentru interesele asasinilor economici care vă controlează. România este o pradă în mâna voastră! Lipsa de decizie în ceea ce priveşte finalizarea investiţiilor la CTE Iernut şi în CHE de pe Jiu (blocate).

Legi în dezbatere:

a) PL 563/2022 – privind măsurile necesare pentru realizarea de operaţiuni pentru exploatarea energiei eoliene offshore – redevenţă de doar 1.5%!!!

b) L144 , propunere legislativă privind unele măsuri pentru dezvoltarea infrastructurii de producție și stocare a energiei electrice și de echilibrare a Sistemului Electroenergetic Național, prin construirea și operarea centralelor eoliene și fotovoltaice prevăzute cu capacități de stocare a energiei electrice => scoaterea din circuit a unor terenuri agricole pentru amplasarea de centrale pe bază de panouri fotovoltaice!

Ați înnebunit?! Stricăm teren arabil, să ne punem fotovoltaice, dar voi vindeți Hidroelectrica și închideți tot ce este pe cărbune, când Germania folosește carbune până în 2039 iar Polonia până in 2049?

Ce se observă de fapt:

a) Se închid exploatările pe cărbune, acolo unde proprietar este statul român, pentru că deocamdată se vorbeşte la nivel european de decarbonizare.

b) Se vând capacitățile de producție (CET si CTE) pe cărbune.

c) Se vinde, inclusiv resursa în cazul hidrocentralelor.

d) Se cedează resursa pe mai nimic în cazul eolienelor offshore.

e) În cazul fotovoltaicelor şi a eolienelor onshore (TOATE PRIVATE) nici măcar nu se vorbeşte de redevenţa.

Măsuri:

Trebuie discutate şi propuse prin iniţiative legislative (reglementare, introducere tarif diferentiat/h, centralizare, interzicerea la vânzare SRE – (inepuizabile!), răscumpărarea de la FP a celor 20% înainte de a fi lansaţi pe bursă, la preţul stabilit de evaluator, (şamd)

AUR nu va fi de acord cu hoțiile voastre, domnule Ciucă!

Trimiteți-l pe benzinarul Virgil Popescu-Tăriceanu să-și vadă de afacerile lui la Turnu Severin!

Dumitru Viorel FOCȘA

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri