14.4 C
Constanța
duminică, 14 aprilie 2024

Felix Stroe: Lucrările de dragare a canalului Bâstroe sunt un dezastru ecologic, nu numai pentru România!

spot_img

Trebuie citit

În deplină cunoștință de cauză, cerem autorităților de la Kiev să reia colaborarea bilaterală onestă și să oprească imediat dragarea de mare adâncime pe Canalul Bâstroe!

Lucrările de dragare sunt un dezastru ecologic, nu numai pentru România! Prin adâncirea, fără precedent, a Canalului, până la 8-10 metri, pentru a face posibilă navigația navelor de mare capacitate, se modifică dramatic debite și circulația apei, cu efecte fatale asupra biodiversității Deltei Dunării!

Este modul ciudat – dar familiar, dinaintea războiului – prin care Ucraina “ne mulțumește” pentru tot. România a primit milioane de refugiați ucraineni, le-a asigurat casă, masă, locuri de muncă pentru adulți și școală pentru copii. A facilitat exportul grânelor ucrainene, cu mari eforturi și costuri considerabile pentru proprii noștri producători. A asigurat sprijin internațional și suport în toate modurile posibile, pentru ca Ucraina să reziste în fața invaziei rusești.

De aceea, încă de săptămâna trecută, am tras primul semnal de alarmă, prin ministrul Transporturilor și Infrastructurii, prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu. Mai mult, astăzi PSD a cerut în mod oficial Comisiei Europene să se pronunțe asupra acțiunii unilaterale a Ucrainei, care ignoră convențiile și acordurile internaționale la care este parte.

Suntem cu toții datori să prevenim producerea unei catastrofe ireversibile și să transmitem intactă generațiilor viitoare moștenirea unică a miracolului naturii de la gurile Dunării!

Senator Felix STROE

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri