22.4 C
Constanța
sâmbătă, 23 septembrie 2023

Reguli peste reguli, inventate de administrația locală!?

spot_img

Trebuie citit

Azi, în cadrul conferinței de presă lunare a Partidului Social Democrat Constanța am reiterat, alături de colegii mei parlamentari, o serie din observațiile pe care le-am făcut în ultimele luni, de la alegerile locale și parlamentare.

Municipiul Constanța beneficiază de o echipă de conducere PNL… Să începem cu sistemul de termoficare, principalul punct din programul electoral al primarului actual, amiralul Chițac, care vorbea de centrale de cartier. S-a angajat să înființeze o nouă companie a orașului, lucruri care erau deja discutate cu Banca Mondială. Domnul Chițac nu a mai făcut compania, Heat & Energy, ci Termoficare Constanța SRL, dar își asumă proiectul POIM pe această temă, din 2016 – 2020, lansat de vechea administrație, dar niciodată nu ne-a arătat ceva concret, ce a depus, când a depus, dacă a depus, de fapt lucrurile bat pasul pe loc!?

Municipiul Constanța nu are nici un POIM la ora actuală. În schimb, a început să elaboreze regulamente, cum ar fi celebrul regulament al parcărilor. Acest regulament introduce… reguli – reglementezi ceva ca să faci lucrurile mai bune, care este avantajul pe care ți-l aduce acest regulament pentru cetățenii municipiului Constanța?!?

Vă aduceți aminte de Constanța Altfel? Există și acum. Asociația condusă și înfințată de domnul Chițac a atacat proiectul de regulament în instanță, iar acum Constanța… chiar e altfel, în sensul rău. Și uităm ce am criticat într-o demagogie pură și amplificăm lucrurile cu care nu eram de acord… Demagogie! Regulamentul de taximetrie – Constanța a crescut: se apropie de 318.000 cetățeni permanenți, vorbim și de sezon estival și se creează o revoltă în rândul celor care efectiv din asta trăiesc! Nu sunt bogătani ai orașului care fac asta, ci niște pensionari care își completează veniturile precare!

Ne-am întâlnit cu reprezentanții HoReCa din Mamaia. Reguli peste reguli, inventate de administrația locală, sub pretextul unor HG vechi și caduce, împotriva celor din turism. Nu avem în județ mari fabrici de automobile, nu avem combinate etc – turismul și agricultura sunt activitățile din județul Constanța. Comercianții din Mamaia nu au primit încă autorizații de funcționare! Trebuie date noii clientele politice?!… E posibil ca proiectele avizate de echipa primarului liberal să fie respinse de… prefectul liberal!? Vorbim de nerespectarea legii!

Problemele de la nivel central se amplifică la nivel local. E limpede că la nivelul municipiului Constanța nu se modifică nimic aşa cum au sperat oamenii. E limpede că nu a scăzut prețul apei. Ei bine, urmează o nouă scumpire anul acesta, deci i-au manipulat pe constănţeni. Spațiile verzi au fost motiv de campanie electorală. Au crescut bălăriile peste noi! Peninsula e în stadiul în care este… Totuși, alegerile locale au fost pe 27 septembrie, sunt opt luni de zile!?… Este haos și incompetență, reglementări care nu fac altceva decât „dereglementări”! Așa nu se poate!

Felix STROE

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri